„Törékeny természetben törékeny emberiség”

2023.10.06. 11:06

A MŰSZAK alkotásaiból nyílik kiállítás a keszthelyi Balatoni Múzeumban szombaton

Mozsár Eszter

Fotó: ZH

A XIII. MŰSZAK Szabad Művészek Alkotóközössége nyári, cserszegtomaji művésztelepének anyagából nyílik kiállítás október 7-én, szombaton 15 órakor a keszthelyi Balatoni Múzeumban. A hagyományokhoz híven minden évben bemutatkoznak a résztvevők az itt készült munkáikkal a Balaton-parti város múzeumában. Németh Péter múzeumigazgató köszöntője után dr. Cséby Géza költő, műfordító, tiszteletbeli lengyel konzul ajánlja az érdeklődők figyelmébe a 2024. március 2-ig látogatható kiállítást. A műsorban közreműködik Horváth Péter versmondó és Burucs Szabolcs képzőművész.

Idén több mint harmincan vettek részt az összművészeti táborban, ahol grafikusok, festőművészek, szobrászművészek, képzőművészek és irodalmárok érkeztek Takács Ferdinánd és Takács-Szencz Lívia hívására az egész Kárpát-medencéből. Az alkotóközösség ezúttal arra hívta fel a figyelmet, hogy mennyire törékeny világban élünk, milyen fontos az egymásra és a természetre, környezetünkre való odafigyelés. A művésztelep egyik alapítójuknak, a közelmúltban elhunyt Marcelle Vallon Basilides képzőművésznek „Törékeny természetben, törékeny emberiség” című emlékkiállításával indult, majd akciófestés és irodalmi est és baráti beszélgetés színesítette a repertoárt az ötnapos alkotótábor során.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában