Mintegy száz szakember érkezett a kamarák házába

2023.10.19. 12:30

A duális képzés változásairól hallhattak előadást Zalaegerszegen

„Könyvelőkkel a duális képzésért” címmel tartottak előadást szerdán Zalaegerszegen a Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában. A rendezvényre a vállalkozások gazdasági, humánerő-politikai, fejlesztési és pénzügyi területen dolgozó munkatársait várták.

Mozsár Eszter

Dedákné Németh Margit a duális képzést érintő változásokról szólt zalaegerszegi előadásán, a kamarák házában.

Fotó: Pezzetta Umberto

A programon mintegy száz, Zala vármegyéből érkezett meghívott hallgatta Dedákné Németh Margit előadását. A SALDO Zrt. gazdasági tanácsadója egyebek mellett a nyár végén megváltozott szakképzési törvény végrehajtási rendeletéről, a szakképzési munkaszerződés funkciójáról, a díjazására vonatkozó szabályokról ejtett szót. Az előadó kitért a szakmai gyakorlati képzés dokumentációs feladataira, illetve a szakirányú oktatási rendre is.

- Maga a szakképzési törvény munkajogi szabályokat érintően változott, ezen kívül módosult a szociális hozzájárulási adóból érvényesíthető adókedvezmény mértéke és elszámolása. Ennek értelmében a szakmára felkészítő duális képzőhely kevesebb adókedvezményt tud érvényesíteni, kisebb részben van kedvező módosítás is. A kedvezményre vonatkozó módosítást augusztus elsejétől kell alkalmazni, magában az eljárási szabályokban történt változások nagyrészt szeptember elsején léptek életbe – tájékoztatott Dedákné Németh Margit.

Fotó: Pezzetta Umberto

Bangó-Rodek Viktória stratégiai koordinátor érdeklődésünkre elmondta, minden évben megszervezik a programot, így segítve információkhoz jutni az érintetteket. A meghívottak az előadás végén a szakembertől további kérdéseikre is választ kaptak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában