Programajánló

2023.09.06. 17:08

Zarándoklat, kis- és főbúcsú a kegyhelyen

A szokásosnál több program lesz szeptemberben a homokkomáromi zarándok kegytemplomban, lévén e hónapban van Kisboldogasszonynak a szakrális épület védőszentjének, napja. Szeptember 8-án 17 órakor ezért ünnepi szentmisére várják a híveket.

Gyuricza Ferenc

A Kisboldogasszony-napi főbúcsút ugyanezen hét vasárnapján, 11.15 órai kezdettel tartják, s ezen alkalommal kerül sor az óvodás és iskolás korú gyermekek megáldására is. A jövő hét szerdáján, azaz szeptember 13-án a már szokásos zarándoklatnak, valamint a fatimai engesztelő estnek ad helyet a kegyhely. E napon 16 órától imaórát tartanak, ezt követi a keresztút, majd az ünnepi szentmise, ami a kialakult szokásrendnek megfelelően körmenettel zárul. Szeptember 16-án, jövő hét szombatján a XVI. Országos Horvát Zarándoklatot tartják Homokkomáromban, másnap pedig a Fájdalmas Szűzanya kisbúcsúnak lesz helyszíne a kegytemplom és környéke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában