Rendezvény

2023.09.15. 19:00

Utcafórumot tartott a Momentum Lentiben

Pénteken utcafórumot tartott Lentiben a Templom téren Tompos Márton, a Momentum országgyűlési képviselője és Ruzsics Milán, a párt Zala vármegyei elnöke.

Korosa Titanilla

Ruzsics Milán (b) és Tompos Márton

Fotó: Korosa Titanilla

Tompos Márton a tájékoztatta a jelenlévőket a zajdai illegális és környezetszennyező gumilerakatról és a zajdai laktanya ügyeiről. Elmondta, hogy mindez egy államtitkár testvéréhez köthető, akinek a cége Ausztriából hozott be autógumit, amiből az évek során már akkora mennyiség halmozódott fel, ami környezetvédelmi, tűzvédelmi kockázatot jelent. A helyzet felmérése és dokumentálása után a rendőrséghez, katasztrófavédelemhez, környezetvédelmi hatósághoz fordultak a helyzet rendezéséért és feljelentést tettek. Jelenleg várják a nyomozások eredményét, mint mondta: úgy tudja, hogy ezidáig 50-70 kamion mennyiségű gumit elhordtak már Zajdáról. Hozzátette, hogy nem várnak sokat, de van az a helyzet, amikor már muszáj valamit tenni és megelőzni egy nagyobb problémát.

Az utcafórumon a hallgatóság soraiban jelen volt dr. Pál Attila, a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke, Horváth László, Lenti polgármestere, Drávecz Gyula alpolgármester és több önkormányzati képviselő is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában