Szeptember 21-ig tekinthető meg a tárlat

2023.09.01. 19:00

Táborozók készítették

A nyári kézműves napközis táborok alkotásaiból nyílt kiállítás pénteken délután öt órakor a vásárcsarnok és a piac melletti Göcseji Tudásközpont - Zalaegerszegi Helyi Termék Piac emeleti termeiben.

Arany Horváth Zsuzsa

A zalaegerszegi Liszt-iskola két tanulója, a testvérpár Fitos Bíborka Anna és Fitos Boglárka Panna mutatja a párnát, amit maguk készítettek a kézműves táborban

Fotó: Arany Horváth Zsuzsa

A tudásközpont egész nyáron öt turnusban várta az 5-12 év közötti gyerekeket, akik szakmai vezetők segítségével a kézművesség számtalan válfajával ismerkedhettek, mondta lapunknak Nikitscher Bernadette, a táborokat szervező központ és a Göcseji Kézműves Egyesület nevében.
Az ötödik turnust a Nagycsaládosok Zalaegerszegi Egyesülete is támogatta. Közel 100 gyerek összes alkotása látható a kiállításon, így mindenki viszontláthatja a sajátját és a társaiét.
A kreatív műhelyek bemutatóját Böjte Sándor Zsolt, a zalaegerszegi városrész önkormányzati képviselője nyitotta meg és ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. Elmondta, mint ékszerész is örömmel figyeli a következő generációk kreativitását, kézügyességét, látja, hogy utánpótlásban nem lesz hiány.
A Göcseji Tudásközpont nyári táborainak termését szeptember 21-ig tekinthetik meg az arra járók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában