Gyerekek a szőlőtőkék között

2023.09.21. 08:30

Szüreteltek a miklósfai óvodások

A miklósfai tagóvoda nagycsoportosainak felejthetetlen élményben lehetett részük nemrégiben. Az őszi munkák részeként a közeli Szentgyörgyvári-hegyen szőlőt szüreteltek.

Benedek Bálint

A gyerekek komolyan vették a feladatukat, szorgalmasan gyűjtötték a szőlőt, amit ledaráltak, majd mustot is kóstoltak

Forrás: ZH

- A miklósfai tagóvoda földrajzi helyzetéből adódóan számos lehetőséggel bír - mondta Geröly Krisztina tagóvoda-vezető. - A falusias településrész, a közeli szántók, szőlőhegyek, a Parkerdő remek lehetőséget kínál az élményszerzésre és kirándulásokra. A miklósfai ovisok ki is használják ezt. Minden ősszel megünnepeljük a szüretet, szőlőt szedünk, préselünk, mustot kóstolunk. Nagycsoportosaink nemrégiben a Szentgyörgyvári-hegyre kerékpároztak, hogy Horváth Józsi bácsi hegyén segítsenek a szüretben. A Pacsi testvérek nagypapája hívott meg minket a birtokára, hogy igazi szüretben lehessen része a gyerekeknek. Ovisaink komolyan vették a munkát, gyorsan teltek a vödrök, forgott a daráló. Közben persze megkóstolták a finom, zamatos szemeket is.

A tagóvoda-vezető hozzátette: a munkára nevelés az óvodai életben fontos helyet kap, a szüret pedig  jó lehetőséget kínál erre, emellett pedig a társas kapcsolatok, a közösségi együttlét erősítését is szolgálja. A vidám percek, a friss levegő, Józsi bácsi meséi a régi időkről, emberekről sok élménnyel gazdagították a gyerekek, pedagógusok délelőttjét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában