Zalaegerszegen is jelentkeztek az önkéntesek

2023.09.07. 14:30

Kilencedik alkalommal szervezték meg a Civil véradást a vármegyében

Keszthely és Nagykanizsa után a zalai vármegyeszékhelyen, a Zárda utcai Véradó állomásra is várja a véradókat csütörtökön egész nap a Zala Vármegyei Civil Központ, amely 2019 óta szervezi akcióját.

Mozsár Eszter

Fotó: Pezzetta Umberto

Idén februárban már volt hasonló programjuk, ami ugyancsak sikeresen zárult, felelte lapunknak Kiss Gabriella, a központ pénzügyi vezetője. A korábbi évekhez viszonyítva egyre emelkedik azok száma, akik szívesen „adják vérüket” szó szerint is a nemes cél érdekében, tette hozzá.

A felhívásra érkezőknek apróbb ajándékokkal kedveskednek, valamint egészségügyi felméréseket, dietetikai tanácsadást vehetnek igénybe az önkéntes segítők.

Felvételünkön Domján Gabriella (jobbra) néhány esztendő kihagyás után az elmúlt egy évben újra rendszeresen nyújtja a karját, fontosnak tartja, hogy ezzel a cselekedettel több emberéletet mentsen meg. Mellette Varga Erika asszisztens (balra) és Harasztovics Ágnes hematológiai asszisztens, a háttérben egy másik reggeli véradó, Koller Nikoletta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában