Megannyi program vár a szépkorúakra

2023.09.20. 13:00

Idősek hónapja Lentiben

Több rendezvényt is szervez Lentiben a a következő hetekben az Idősek hónapja alkalmából a Civil Nyugdíjas Klub, a városi könyvtár és a helyi idősügyi tanács a nyugdíjasklubok és szervezetek tagjainak, illetve a város időskorú lakóinak.

Korosa Titanilla

A májusi sportnap után az idősek hónapja keretében is várnak sportos programok a nyugdíjasokra

Forrás: ZH-Archívum/ Korosa Titanilla

E héten pénteken 13 órától kerékpártúrára várják a résztvevőket a Helyi Értékek Házához a szív világnapjához kapcsolódóan. Akik nem kerékpároznak, gyalogtúrán vehetnek részt a parkerdőben. A túra megkezdése előtt az egészségfejlesztési iroda munkatársai végeznek szűrővizsgálatokat, illetve bűn- és balesetmegelőzési tájékoztató is lesz.

Szeptember 29-én 14 órától sportnapot tartanak a Margaréta Tekézőben. Október 3-án 18 órától a városi könyvtárban Nemesnép, Márokföld és Szentgyörgyvölgy történetét, múltját, jelenét ismerheti meg a közönség a bemutatkozó esten. Október 4-én gyalogtúrára indulhatnak a sportolni vágyó nyugdíjasok, Lenti-hegyről 8 kilométer hosszú útvonalon gyalogolnak át Lovászi felé és találkoznak a Lovászi Olajbányász Nyugdíjas Klub tagjaival, majd busszal utaznak vissza Lentibe.

Október 6-án irodalmi délutánra várják az érdeklődőket Lentiben, a könyvtárban. A program vendége Baley Endre író, költő és Utassyné Horváth Erzsébet nyugalmazott pedagógus lesz.

Október 13-án Lentiben a városi művelődési központban 10.30-kor dr. Sipos Erika gyógyszerész tart előadást a gyógyszertárban készülő gyógyszerekről, gyógyszerreklámokról, gyógyszerhiányról.

Végül a programsorozatot október 14-én a „100 éves Vitézi Rend” című vándorkiállítás megnyitója zárja 15 órától a városi könyvtárban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában