Előadást tartott a Thúry Technikumban

2023.09.19. 10:00

Hogyan lettem konyhafőnök? - Bebes Bence válaszolt

Hogyan lettem konyhafőnök? címmel a kanizsai származású Bebes Bence, a balatongyöröki APáholy étterem séfje motivációs előadást tartott egykori iskolájában, a Thúry-technikumban.

Benedek Bálint

A nagykanizsai Bebes Bence, a balatongyöröki APáholy étterem séfje motivációs előadást tartott egykori iskolájában, a Thúry-technikumban

Fotó: Szakony Attila

Bár az iskolaévek alatt nem volt a tanárok kedvence, végül rátalált a helyes útra. Ezekről a megpróbáltatásokról, a döntéseiről és a siker felé vezető útról is mesélt. Bebes Bence szerint a mai fiatalok talán a közösségi média miatt is nyitottabbak a világra, és sok jó példát látnak.

- Talán a személyes jelenlét és találkozás még nagyobb motivációt jelent a diákoknak - tette hozzá Bence. - Ha annak idején elém állt volna egy korábbi tanuló, aki a szakmájában a tökéletességre törekszik, másképp is alakulhatott volna az életem. Ezért is tartottam jó ötletnek elvállalni a megtisztelő felkérést, hiszen ha csak egyetlen fiatalt is ráébresztek a tanulás fontosságára, már megérte. Nekem a főzés az életem, sokat tanulhattam az iskolapadban is, hogy mára a szenvedélyemnek élhetek.

Az iskola oktatója, az eseményszervezője Varga Tünde elmondta: a vendéglátás munkaközösség elméleti és gyakorlati tagjai évek óta fontolgatják miképp lehetne még jobban megtanítani a diákokat a szakma szeretetére. Bence útját követték, figyelték többek között a Zalai Hírlap hasábjain, hogy épp merre jár, milyen gasztronómiai trendek foglalkoztatják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában