Beruházás

2023.09.22. 19:00

Hétfőn kezdődik a víztorony tetőfelújítása Nagykanizsán

Az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakció döntése alapján hétfőn elkezdődik a Petőfi utcai víztorony felújítása - jelentette be csütörtökön dr. Fodor Csaba frakcióvezető és Horváth Jácint frakcióvezető-helyettes.

Pásztor András

Lovkó István kivitelező (balról), dr. Fodor Csaba frakcióvezető és Horváth Jácint frakcióvezető-helyettes

Fotó: Pásztor András

Mint elhangzott: a tető felújítása 48,6 millió forintba kerül, de a legutóbbi közgyűlésen döntés született arról is, hogy további 142 millió forintot fordít az önkormányzat a víztorony rekonstrukciójára. Ennek köszönhetően a tető felújítása mellett kicserélik a nyílászárókat, korrózióvédelmet kapnak a betonvas elemek és a víztorony homlokzatát is lefestik.

– A tető felújítására már megkötöttük a kivitelezői szerződést, a többi munkára vonatkozó közbeszerzési eljárás még folyamatban van, ezek a munkálatok októberben indulhatnak, s előreláthatólag november végéig be is fejeződnek – mondta Horváth Jácint.

Dr. Fodor Csaba hozzátette: a víztorony felújításának következő üteme a belső gépészeti berendezések felújítása lesz, amit a következő években szintén meg kell valósítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában