Diák sport napja

2023.09.30. 17:00

Diákolimpiai sikereket ismertek el Nagykanizsán

A elmúlt tanévben a diákolimpián kiemelkedő eredményt elért diákokat köszöntötték pénteken a Medgyaszay Házban.

Pásztor András

A Szan-Dia FCS kötélugrói is megcsillogtatták tehetségüket

Fotó: Gergely Szilárd

Az Országgyűlés 2017-ben szeptember utolsó péntekjét a magyar diáksport napjává nyilvánította. A kanizsai diákok az elmúlt tanévben is remek eredményeket értek el, s ezzel öregbítették városuk, iskolájuk és egyesületük jó hírét.

A fiatalokat elsőként Balogh László polgármester köszöntötte, aki úgy fogalmazott: a sport szimbolikusan az emberi küzdelmet, az egyenes kiállást, a kitartást és a becsületet jelenti. Persze lehet, hogy ez nem egy egyenes út – folytatta a polgármester –, hanem kitérőkkel tarkított, de zet a küzdelem során megszokja és azt is, hogy kudarcot vall. Ez az oka, hogy a sport nem csak a testet, hanem a leket is megedzi. A sikeres sportolók emiatt válhatnak példaképekké is.

A polgármester köszöntője után Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő is méltatta a kiemelkedő eredményt elért kanizsai diáksportolókat. Mint mondta: a sport két fontos dologra is megtanítja az embert, egyrészt arra, hogy munka nélkül nem lehet eredményt elérni, másfelől pedig, hogy az elvégzett munkában és önmagában is bíznia kell a sportolónak, hiszen önbizalom nélkül nem lehet és nem is érdemes versenyezni.
A köszöntőket követően több mint száz diák vehetett el elismerő oklevelet kiemelkedő eredményeik miatt. A legjobbak között voltak atléták, vívók, úszók, kosárlabdázók, kötélugrók, kerékpárosok.

A díjátadást követően a Szan-Dia FSC kötélugrói csillogtatták meg tehetségüket a színpadon, majd a diáksportolókat állófogadáson vendégelte meg az önkormányzat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában