Bringával a suliba

2023.09.19. 13:00

Autómentes naphoz kapcsolódó akciót tartottak Kispáliban

Szívesen használják a kerékpárt a községben élők, idén Kispáli, a Dunántúlon egyedüliként, el is nyerte a "kerékpárosbarát település" címet, mondta kedd reggel az ebben a tanévben több mint 350 tanulóval működő andráshidai Öveges-iskola bejáratánál Horváth Zsuzsa, Kispáli polgármestere, aki kisfiával és a hozzájuk csatlakozókkal, valamint Vigh László országgyűlési képviselővel biciklivel érkezett Kispáliból az iskolakezdésre. Az akció a közelgő autómentes napra is felhívta a figyelmet, arra buzdítva a diákokat és szüleiket, hogy inkább a kerékpárt használják a közlekedésre.

Arany Horváth Zsuzsa

Papp Gergő 3. osztályos tanuló, édesanyja, Horváth Zsuzsa, Kispáli polgármestere és Vigh László országgyűlési képviselő

Fotó: Pezzetta Umberto

Zalaegerszegtől mintegy 8 kilométerre lévő Kispáliból kerékpárúton is be lehet jutni a városba, ezen az úton megérkezve az iskola előtt Vigh László elmondta, jó lenne, ha a kerékpározás minél szélesebb körben elfogadottá válna, azok a szülők, aki reggelente megtehetik, biciklivel kísérjék a gyerekeket iskolába, hogy a diákok ne csak testnevelésórán mozogjanak.  A döntéshozók ezért is szorgalmazzák a kerékpárút-hálózat bővítését. Domján István, az andráshidai iskola igazgatója a bejáratnál fogadta a biciklizőket, s a sajtónak is hangsúlyozta, az iskola az egészséges életmódra nevelésben érdekelt, a mozgást, sportolást többféle módon szorgalmazzák nevelési tervükben. A kedden a reggeli eső ellenére kerékpárral útnak indulók Kispáli önkormányzatától uzsonnacsomagot is kaptak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában