Rendezvény

2023.09.22. 14:59

Autómentes nap Nagykanizsán, biciklis felvonulással

Az európai mobilitási hét keretében pénteken az önkormányzat szervezésében autómentes napra várták az érdeklődőket az Erzsébet térre. A délelőtti programokra lezárták a tér környékét, és tornákkal mozgatták meg a fiatalokat.

Benedek Bálint

Közös torna nyitotta a napot

Fotó: Szakony Attila

A programok előtt Balogh László polgármester üdvözölte a fiatalokat, és elmondta: szabadidejében is szívesen kerékpározik, de most az autómentes nap alkalmából biciklivel érkezett a hivatalba dolgozni.

– Nagykanizsa ezen a héten kitett magáért, hiszen a hét elején bringás reggelivel várták a két kerekűvel dolgozni és iskolába járókat, de szerveztek kerékpáros konferenciát is - fogalmazott a városvezető. - Jó lenne, ha a hétköznapokban is tudatosabban odafigyelnénk a környezetünkre, vagyis többször sétálnánk és kerékpároznánk. Különösen a fiatalokat biztatom arra, hogy gyalogosan érkezzenek az iskolába, hiszen amellett, hogy egészséges, még a társas kapcsolatok elmélyítésében is nagy szerepe van. Engedjenek meg egy fizikatanári képet: a kerékpár az, amivel a legkisebb energiával a legtávolabbra lehet jutni.

Ezután a Kanizsai Futóklub tagja, Gombor Nikolett vezetésével közös torna nyitotta a napot, melybe mindenki bekapcsolódhatott. A nyolc tagóvoda óvodásait Horváthné Szomjas Szilvia és Poszoveczné Szever Beatrix, a Hevesi-tagóvoda két óvodapedagógusa mozgatta át. Majd a gyerekek táncolhattak az Ártatlanka együttes koncertjén. 
Az általános és középiskolásokra városi örömfutás várt. Ugyanitt az egészségsátorban lehetőség nyílt vérnyomás-, koleszterin- és vércukormérésre, illetve kerékpáros ügyességi feladatok várták a gyerekeket a Nagykanizsai Rendőrkapitányság közreműködésével, sőt, a BikeSafe kerékpár-regisztrációra is lehetőség nyílt. 17 órakor az Erzsébet térről indul és a Vörösmarty utcai fagyizóig tart a Nyeregbe Kanizsa! elnevezésű ingyenes kerékpáros felvonulás.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában