Zarándoklattal, misével

2023.09.13. 12:30

Megtartották a Kolping családok napját Lentiben

Lentiben az elmúlt hétvégén szombaton a lentiszombathelyi városrészben tartotta meg a helyi Szent Katalin Kolping Család a hagyományos családi napját, immár 17. alkalommal.

Korosa Titanilla

Kövesi Ferenc celebrálta a szentmisét

Fotó: Korosa Titanilla

A regionális Kolping családi napra ez alkalommal is a Nyugat-magyarországi Kolping Családokat várták, most a vendégek Pécsről és Balatonföldvárról érkeztek, mellettük a helyi lelkiségi csoportok tagjai vettek részt az eseményen.

A településrészi kultúrházból Antal Magdolna világi elnök vezetésével a Mária-fához, az ünnepi szentmise helyszínére zarándokoltak. A résztvevőket a szentmise kezdetén Kovács András, a Lenti Szent Katalin Kolping Család titkára, a szentmise végén Horváth László polgármester köszöntötte. Kovács Zoltán, a lenti helyi értéktár bizottság elnöke a település és a lentiszombathelyi városrész történetéről beszélt, illetve külön bemutatta az ott található szakrális emlékeket, melyek közül kiemelkedik a vasút közelében, a kerékpárút mentén megtalálható Mária-fa.

Idén is része volt a napnak a gyalogos zarándoklat
Fotó: Korosa Titanilla

Idén az ünnepi szentmise főcelebránsa Kövesi Ferenc, a Magyar Kolping Szövetség országos prézese volt, aki egy 90 fős zarándokcsoporttal érkezett az eseményre, így mintegy 120-an vettek részt a rendezvényen. A családi nap programja délután a Kolping családok főzőversenyével és kulturális műsorral zárult, fellépett a lenti Nefelejcs Dalkör és a balatonföldváriak kamarakórusa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában