Nagy segítség a környező intézményekbe érkezőknek

2023.09.06. 17:15

130 férőhelyes parkolót adtak át a Vágóhíd utcában

Az egykori, Vágóhíd utca 14. szám alatti romos épület helyén immáron ingyenes, 130 férőhelyes parkoló létesült, amit szerdán adtak át a városvezetők és a környező intézmények, valamint a kivitelező Modern-Ép Kft. képviselőinek jelenlétében. A Kovács Károly Városépítő Programból 80 millió forintot fordítottak a beruházásra.

Mozsár Eszter

A 130 férőhelyes parkoló a sportlétesítményekbe érkezőknek is nagy könnyebbség. A helyíni bejáráson Papp Zoltán, a Zalaegerszegi Tenisz Klub elnöke, Balaicz Zoltán és Böjte Sándor.

Fotó: Pezzetta Umberto

Böjte Sándornak, a településrész önkormányzati képviselőjének kezdeményezésére az épület helyén 106 parkolóhely épült (a közlekedő útvonalak bazalt, míg a várakozóhelyek mészkő zúzottkőből készültek), míg a belső kiszolgáló út mentén, a birkózócsarnoknál és az XXL Fitneszklubnál összesen 24 zúzottköves parkolóhelyet alakítottak ki. Így nemcsak a Városi Ifjúsági Sportcentrumba, hanem a közeli Kölcsey-gimnáziumba, étterembe érkezők is ezt a helyet vehetik igénybe, mondta a képviselő. Ezen kívül új aszfaltréteget kapott a birkózócsarnokhoz vezető közlekedőút és a bejárat előtti szakasz. A projekt keretében csapadékvíz elvezető átereszt építettek, valamint új közlekedési táblákat helyeztek ki. Hozzátette: a parkoló melletti kerítés megakadályozza, hogy felelőtlenül szaladjon át valaki az elkerülő úton. A parkolóhelyek környezetében ősszel 15 fát ültetnek.

Balaicz Zoltán polgármester arra mutatott rá, hogy a sportlétesítményekben zajló fejlesztések is azt jelezték, nagy igény van a rendezett környezetre, a megfelelő infrastruktúra kialakítására, a parkolási anomáliák megszüntetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában