Testületi ülés Lentiben

2023.08.19. 11:00

Vis maior pályázatot nyújt be a város önkormányzata

Vis maior pályázat benyújtásáról is döntöttek a képviselők nemrég soron kívüli önkormányzati ülésen a lentihegyi helyszíneket érintően.

Korosa Titanilla

Több lentihegyi útszakasz helyreállítására is vis maior támogatási igény nyújt be az önkormányzat

Fotó: Korosa Titanilla/ZH Archív

Mint az ülésen elhangzott: idén július 3-án a szélsőséges időjárás következtében Lentihegyen a Harangláb út padkája mindkét oldalon 500-500 méter hosszban erősen fellazult, a hirtelen lehullott nagy mennyiségű intenzív csapadék a mészkő burkolatú padkát több helyen kimosta, a közút menti vízelvezető árkokat hordalékkal töltötte fel. Az út balesetveszélyessé vált, helyreállítása szükséges.

Az intenzív csapadék ugyancsak Lentihegyen a Csibodai út kaviccsal megerősített 100 méteres szakaszában, valamint a Felső-Budahegyi utca zúzott köves részén 150 m hosszban szintén kárt tett, az érintett útszakasz jelentős része csak nehezen járható, így a burkolat helyreállítását el kell végezni.

Káreset történt a Szőlőhegy utcában is a zúzottköves út 60 méteres szakaszán, illetve ugyanitt egy 105 méter hosszú részt az út melletti mezőgazdasági területről a nagy mennyiségű csapadék sárral terített be.

A fent említettek miatt, az előző évekhez viszonyítva, nagy mértékű burkolatromlás következett be. Ezért az érintett útszakaszokon a biztonságos közlekedés feltételeinek biztosítására a burkolat és útpadka helyreállítása elengedhetetlenné vált. Erre a célra a vis maior pályázatot nyújt be a város önkormányzata az ide vonatkozó kormányrendelet alapján. Az igényelhető támogatás mértéke 70 százalék.

Az utak, útpadkák helyreállítási költsége szakértői díjjal együtt közel 2,5 millió forint, melyhez az önkormányzat mintegy 750 ezer forint önerőt biztosít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában