Miénk itt a tér

2023.08.26. 14:30

Színpad az erdő mélyén – Egerszeg új nyári színházzal bővült 1992-ben

„A június 27-ei – a Zalai Könnyűzenei Társulás szervezte – nyitó, alternatív buli után pénteken, július 3-án a KISZÖV és a Kiskondás Táncegyüttes csaknem teljes repertoárt felvonultató műsorával – karöltve a Kerékkötő Népzenei Együttessel – visszavonhatatlanul tudatosodott mindenkiben: Egerszeg új nyári színházzal bővült” – adta hírül a Zalai Hírlap 1992. július 7-ei lapszáma.

Nagy Betti

Csokonai Karnyóné című vígjátéka Merő Béla rendezésében, a címszerepben Molnár Piroska, Kiss Ferenc fotója 1995-ből

Az Erdei Színház működésének 14 éve alatt – 2006-ban volt az utolsó évad – számtalan felejthetetlen színházi produkcióval, zenei esttel, táncos műsorral örvendeztette meg a zalai közönséget. Összeállításunkban néhány emlékezetes előadást idézünk fel fotókkal, cikkekkel. 

1993: „A Charles Pornowsky, a legnagyobb élő költő viszontagságait bemutató darabról tudtunk már. Tíz előadása ment már le, köztük a bemutatók a Madách Színház kamaratermében, állandó teltházzal. Vártuk is már régen, hogy a zenekar szűkebb hazájában is színpadra kerüljön a darab, és sok-sok huzavona, ígértetés után a most végződött La-Za héttel a közönség vágya végre teljesült. (…) A darab ötlete még Müller Péter amsterdami korszakából származik, két ottani barátjával közösen ötlötték ki a sztorit, némely személyes élmény alapján. A zene Markó Tamástól ered, saját bevallása szerint olyan 95 százalékban. Aki hallotta, már tudja, aki még nem az az augusztusi megjelenéskor győződhet meg róla: profi. Bár „szájról-szájra” terjed már rég az anyag.” 

1995: „A színfalak mögül Molnár Piroska érkezik Karnyóné abroncsos öltönyében… Hogy egy színész miért vállalja? Mert szeret játszani! Egy ilyen szerep, mint a Karnyóné, nagy megtiszteltetés egy magyar színésznőnek, hogy életében egyszer eljátszhatja. Persze a nyár folyamán minden színész pihen valamikor. Mint a pedagógusoknak, nekünk is két hónap nyári szabadságunk van, amit egy színész úgysem bír ki, hacsak nincs rákényszerítve. A szabadtéri játékoknak meg van egy varázsa, azon kívül, hogy az ember jó levegőn van. A közönség, ha lehet, nyáron még kedvesebb és még odaadóbb, annyira együtt van a színészekkel…”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában