Ingyenes előadások

2023.08.26. 09:45

Szeptembertől folytatódnak a szabadegyetem programjai a nagykanizsai Halis-könyvtárban

A Magyar Műveltség Kincsestára Szabadegyetem 2023-2024-ben is várja a történelem iránt érdeklődőket a nagykanizsai Halis-könyvtárban tartott ingyenes előadásaira.

Benedek Bálint

Rajnai Miklós, Bánffy-díjas bölcsész, a kezdetektől főszervezője a szabadegyetemnek.

Fotó: Gergely Szilárd/ZH Archív

A szabadegyetem több mint 34 éve élő közösség Nagykanizsán, melynek a kezdetektől főszervezője, Rajnai Miklós Bánffy-díjas bölcsész. Az éves programok sora szeptembertől indul, most ez év december végig adott betekintést a szervező.

Az első alkalmat szeptember 22-én pénteken 18 órakor tartják, amikor a szabadegyetem baráti közössége előbb koszorút és virágokat helyez el a Nagy-Magyarország Emlékműnél, majd a bibliotékában meghallgatja, illetve megtekinti Pap Gábor művészettörténész Áldozat két szólamban című vetített képes előadását.

A következő alkalmat október 20-án 18 órára szervezték, amikor Miklósvölgyi János festőművész beszél sz ószövetségi Istenképekről a Fénykeresőben című előadásában.

Ezután november 4-én szombaton 16 órakor Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok címmel közös emlékezésre hívják az érdeklődőket a Nagy-Magyarország Emlékműhöz, ahol a mindenkori hatalmaskodók áldozataik, a szeretett példaképeik előtt hajtanak fejet. Majd november 24-én A feltaláló című filmet nézhetik meg a látogatók. A mozi dr. Béres József izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit és igazságszerető személyiségét mutatja be. A vetítésen ott lesz a feltaláló fia, ifjabb Béres József és felesége.

Ezt követően december 15-én Szántai Lajos művelődéskutató Az Aranykor népe címmel tart szintén vetített képes beszámolót. Az évet december 22-én Tündérjárat a csillagok útján címmel látványos előadást tartanak a téma szakértői, melyet felhőmentes, jó idő esetén csillagászati bemutató vált.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában