Jól haladnak a munkákkal, több helyszínen is

2023.08.07. 14:05

Polgármesteri vizit a keszthelyi beruházásoknál

Haladnak Keszthely aktuális beruházásai. Az elmúlt héten Manninger Jenő polgármester személyesen ellenőrizte a munkák állását a város több helyszínén.

Péter B. Árpád

Polgármesteri vizit a keszthelyi beruházásoknál

Fotó: Belovári András

A városvezető Vozár Péterné alpolgármesterrel közösen ellátogatott a kertvárosi csapadékvíz-elvezetési projekthez is.

– A Hévízi út alatti és melletti árkok már jórészt elkészültek – fogalmazott Manninger Jenő. – Augusztus 20. után érkezik az út alatti sajtoláshoz szükséges cső, ezt követően a Mély úton is folytatódik az ároképítés és -burkolás. Addig a panziók mellett is szünetel a munka.

A Helikon parkban most már gőzerővel dolgozik a kivitelező
Fotó: Belovári András

A polgármester járt a Helikon parkban is, ahol a kivitelezők most már gőzerővel építik a futópályát, s azt ígérték, a következőkben legalább ilyen ütemben dolgoznak majd.

A városvezető ennek kapcsán felelevenítette: hosszan húzódott a munka megkezdése, az önkormányzat pedig több esetben is felszólította a kivitelezőt, hogy tegyen meg mindent a beruházás határidőre való befejése érdekében.

Ezt a projektet hátráltatta, hogy a volt kézilabdapálya területén, az aszfalt alatt veszélyes hulladéknak minősülő salakot találtak, amelyet el kellett szállíttatni, hogy ártalmatlanítsák. Manninger Jenő ugyanakkor arra ösztönzi a kivitelezőt, az időveszteség ellenére ősszel elkészüljön a munkával. A polgármester azt ígérte, hetente ellenőrzi majd, hogyan áll a beruházás, és erről tájékoztatja is a városban élőket.

A kertvárosi csapadékvíz-elvezetési projekt a tervek szerint halad, a munkák augusztus 20. után folytatódnak. Képünkön Manninger Jenő és Vozár Péterné a bejáráson
Fotó: Belovári András

Keszthely első embere felkereste a Kossuth utcai járdafelújítás helyszínét is, ahol az elmúlt időszakban folytatódott a tavaly megkezdett munka. Ott összesen 150 méteren lett korszerűbb a burkolat. Manninger Jenő tudatta: az önkormányzat összesen mintegy 25 millió forintot fordított saját forrásból erre a projektre, amely jelentősen megkönnyíti a közlekedést a forgalmas kormányablakhoz és a postához is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában