Helyi közélet

2023.08.14. 08:00

Nyugdíjasotthonházi lakások megpályázhatók

Zaol.hu

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város  Önkormányzata Közgyűlésének Szociális, Lakás és Egészségügyi Bizottsága pályázatot hirdet a Zalaegerszeg, Kossuth Lajos u. 58–60. szám alatt megüresedett NYUGDÍJASOTTHONHÁZI bérlakások hasznosítására.
MEGPÁLYÁZHATÓ LAKÁSOK: Kossuth Lajos u. 58–60.  II/31., 34 nm, 1 szoba, előszoba, konyha, kamraszekrény, fürdőszoba-WC. Összkomfort. Fajlagos lakbér 279,5 Ft/nm/hó, havi lakbér 9505 Ft.
Kossuth Lajos u. 58–60.  II/38., 41 nm, 1 szoba, előszoba, konyha, kamraszekrény, fürdőszoba-WC. Összkomfort. Fajlagos lakbér 279,5 Ft/nm/hó, havi lakbér 11 460 Ft.
A lakás megtekinthető az intézménnyel a 06-92/596-123 számú telefonon történő előzetes egyeztetés után.
A pályázat benyújtásának helye és határideje: Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal SZOCIÁLIS ÉS IGAZGATÁSI OSZTÁLY  8900 Zalaegerszeg, Ady Endre u. 15. 2023. augusztus 23. (szerda).

Pályázatot nyújthat be az alábbi feltételek együttes fennállása esetén az a személy vagy házaspár, aki:

a) legalább egy éve zalaegerszegi lakóhellyel rendelkezik,

b) a 60. életévét betöltötte és saját jogú öregségi nyugdíjjal rendelkezik, vagy rokkantsági ellátásban részesül,

c) önmaga ellátására képes, de kora és egészségi állapota miatt segítségre szorul és a családi gondozást nélkülözi,

d) háziorvosi igazolás szerint közösségi együttélésre alkalmas, nem szenved súlyos pszichiátriai betegségben és demenciában,

e) a lakásbérleti szerződés megkötésekor nem rendelkezik önkormányzati lakásra vonatkozó határozatlan vagy határozott idejű bérleti jogviszonnyal,

f) a lakással kapcsolatos fizetési kötelezettséget vállalja.

A pályázat benyújtásának módja:

- A pályázatot írásban, a helyi rendelet 8. melléklet szerinti formanyomtatványon, csatolva a háziorvos igazolását a 9. melléklet szerinti formanyomtatványon, zárt borítékban, a „NYUGDÍJASHÁZ” jelige feltüntetésével kell benyújtani.

- Feltétel 200.000.- Ft összegű bánatpénz megfizetése, melynek átutalását vagy befizetését a licit megkezdése előtt a helyszínen igazolni szükséges. A bánatpénzt Zalaegerszeg MJV. Önkormányzat 11749008-15432704 számú Pénzforgalmi bankszámlájára kell befizetni.

(A pályázati adatlap és a háziorvos igazolására szolgáló formanyomtatvány, továbbá a bánatpénz befizetéséhez szükséges „Készpénzátutalási megbízás” beszerezhető a Polgármesteri Hivatal Szociális és Igazgatási Osztályán, illetve a www.zalaegerszeg.hu honlapról letölthető.)

- A pályázó ajánlatot tesz a lakhatási jog részleges megváltása céljából. (Az induló összeg 2 millió Ft. A pályázati eljárás lebonyolítása során a licitküszöb összege 100 ezer Ft.)

A pályázathoz csatolni kell:

- a háziorvos igazolását a 9. melléklet szerinti formanyomtatványon,

- igazolást az öregségi nyugdíjról, vagy rokkantsági ellátásról.

A versenytárgyalás, egyúttal az ajánlatok felbontásának helye és ideje:

Zalaegerszeg Polgármesteri Hivatal Szociális és Igazgatási Osztálya,

(Ady Endre u. 15.) földszint 4. ajtó (ügyfélszolgálati iroda)

2023. augusztus 29. (kedd) 10.00 óra.

A versenytárgyalásra az ajánlattevőket külön értesítés nélkül ezennel meghívjuk.

Licitálni kizárólag az a pályázó jogosult, aki a pályázati feltételeknek megfelel, és a 200.000.- Ft bánatpénz átutalását vagy befizetését a licit megkezdése előtt a helyszínen igazolja!

A befizetett bánatpénz összege a lakhatási jog részleges megváltása céljából fizetendő összegbe beszámításra kerül.

Amennyiben a kijelölt bérlő visszalép, határidőre nem teljesíti a lakhatási jog részleges megváltása befizetését vagy a bérleti szerződés megkötését, úgy az általa befizetett bánatpénzt elveszti, kivéve,

- ha a visszalépés a kijelölt bérlőnek nem felróható okból történt, illetve

- a lakhatási jog részleges megváltása határidőben történő befizetése vagy a bérleti szerződés megkötése a kijelölt bérlőnek nem felróható okból hiúsult meg.

A nem nyertes pályázóknak a bánatpénz a bérlőkijelölésről szóló bizottsági döntést követő 30 napon belül kamatmentesen visszafizetésre kerül. A bánatpénz kamatmentesen visszajár a pályázati kiírás visszavonásától, az ajánlatok érvénytelenségének vagy a pályázat eredménytelenségének megállapításától számított 30 napon belül.

A pályázat elbírálásának ideje:

A pályázatot a Közgyűlés Szociális, Lakás és Egészségügyi Bizottsága bírálja el beadási határidő leteltét követő ülésén (várhatóan: 2023. szeptember hóban).

A Szociális, Lakás és Egészségügyi Bizottság azt a pályázót jelöli ki bérlőnek, aki

- a pályázati feltételeknek megfelel, és

- aki a nyilvánosan megtartott licitálásos pályázati tárgyaláson a legmagasabb összeget ajánlotta fel a lakhatási jog részleges megváltása céljára.

Információ kérhető:

Személyesen a Polgármesteri Hivatal Szociális és Igazgatási Osztályán (Ady Endre u. 15.), telefonon az 502-139, illetve az 502-140 számon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában