Falubejárás és avatás

2023.08.27. 15:30

Nemeshetés fejlesztése a Magyar Falu Program keretében

Szombaton délután Nagy Bálint országgyűlési képviselő, közlekedésért felelős államtitkár avatta fel a Magyar Falu Program pályázata keretében megvalósult nemeshetési fejlesztéseket.

Arany Horváth Zsuzsa

Nagy Bálint országgyűlési képviselő, közlekedésért felelős államtitkár (a traktortól jobbra) az eszköztárolót is megtekintette

Fotó: Darabont Kristóf

A nemeshetési önkormányzat előzetesen tájékoztatta lapunkat, hogy 2022. októberében fejeződött be az Öreghegyi út felújítása, a legkritikusabb szakaszokon aszfaltburkolatot is kapott. A legtöbben ezen az úton közlekednek a hegyre, s a tömörített, hengerelt zúzottkő burkolat a gazdák közlekedését, a terültek művelését könnyíti meg.

2022. decemberében valósult meg a községben egy eszköztároló létesítése, a pályázati támogatásból a Vörösmarty u. 3.  sz.  alatti beépítetlen területen két eszköztárolót épített. Mivel a Vörösmarty u. 3. szám alatti ingatlan az önkormányzat közvetlen szomszédságában van, az ott épített tárolók praktikusan és sokoldalúan hasznosíthatóak. Itt többek között az előző MFP pályázatból beszerzett traktort és pótkocsit is biztonságosan tudják tárolni, az időjárás viszontagságai ellen védett helyen.

2023. július közepére készült el a Nemeshetési Méhes-kert játszótér. A 2017-ben kizárólag önkormányzati önerőből létesített játszóteret – pályázati támogatásból továbbfejlesztették: a Méhes kert játszótéren  kéttornyú vár és háromüléses hintaállvány várja a gyerekeket.

Nagy Bálint a falubejáráson elmondta, nagy öröm, amikor egy-egy település jól szerepel a Magyar Falu Program pályázatain. Ez azt jelenti, hogy a település vezetésének van jövőképe, vannak terveik, amelyeket a kormány érdemesnek tart támogatni. A támogatásoknak köszönhetően az elmúlt években a térség szinte minden településén jelentős infrastruktúra fejlesztések valósultak meg, valamint közösség terek újultak meg és jöttek létre, ahogy Nemeshetésen is. 

A korábban már megvalósított pályázatok során a játszótér bővítéssel olyan közösségi tér jött létre, mely biztosítja a kulturált környezetben a pihenést, s a közösségformáló rendezvények helyszíne is.

A MFP-nak köszönhetően valósult meg a ravatalozó teljes felújítása, a temetői közlekedő utak kialakítása, bővítése, az urnafal kialakítása. A kultúrházban a vizesblokk újult meg, napelemes rendszert építettek, teljes belső festésen esett át a ház. A MFP keretében tehát két pályázati körben egyszer 35,5 millió forint, majd 35,6 millió forint érkezett a településre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában