Közösségfejlesztés

2023.08.23. 13:00

Megalakult a Zalaegerszegi Egyetemi Sportegyesület

A Pannon Egyetem szeretne szervezett sportolási lehetőséget biztosítani a zalaegerszegi kampuszon is, ennek érdekében alakították meg a Zalaegerszegi Egyetemi Sportegyesületet, a tervekről szerdán tartottak sajtótájékoztatót a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában (PE ZEK).

Arany Horváth Zsuzsa

Kovács Máté másodéves hallgató aláírásával igazolta, hogy belépett az egyesületbe. Mellette Bella Dániel, dr. Palányi Ildikó és Németh Gábor

Fotó: Pezzetta Umberto

Zalaegerszeg város nevében Németh Gábor önkormányzati képviselő, a Zalaegerszegi Egyetemisták Egyesületének elnöke üdvözölte az ötletet, amely a közösségfejlesztés jegyében a Zalaegerszegen tanuló fiatalokat még jobban kötheti a városhoz, a sportszervezetekhez a sportsikereken keresztül. Dr. Palányi Ildikó, a PE ZEK megbízott főigazgatója elmondta, a karon folyó testnevelést egészítheti ki a most megalakuló egyesület, melynek alapítói között ott vannak az egyetemi kar munkatársai. A kampuszon rendelkezésre állnak konditermek, de a városban bérelnek is erre a célra helyiségeket, valamint eszközbeszerzésre is sor kerül. 

Bella Dániel, az egyetemi projektiroda munkatársa, az új egyesület elnöke a célok között fogalmazta meg, hogy a helyi egyesületekkel szoros kapcsolatot ápolva kínálnak szabadidős, rekreációs lehetőségeket, nemcsak az egyetemi kötelékbe tartozóknak. Felveszik a kapcsolatot a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetséggel, mely országos bajnokságok helyszínéül választhatná Zalaegerszeget. Az egyesület négy sportágat kínál az első időkben: sárkányhajó, röplabda, darts és csörgőlabda szerepel a listán, utóbbi esetében egyeztetés alatt áll az országos bajnokság itteni megszervezése. Az első eseményük a szeptember közepén esedékes E-sport konferencia lesz, melynek Zalaegerszeg ad otthont. Terveik szerint mindig részt vesznek majd a zalai jótékonysági rendezvényeken, így már a közelgő zalaegerszegi vadpörkölt fesztiválon is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában