Megemlékezés

2023.08.30. 14:30

Koszorúzás Utassy József emléktáblájánál

Az 1960-as évek végén indult legendás Kilencek nemzedék tagja, Utassy József költő élete utolsó öt évén Zalában töltötte, 2010-ben a megyei kórház pózvai osztályán hunyt el.

Arany Horváth Zsuzsa

Bubits Tünde és dr. Gyimesi Endre Utassy József emléktáblájánál

Fotó: Arany Horváth

Az épületen 2014 óta Farkas Ferenc szobrász emléktáblája idézi fel a Kossuth-díjas költő alakját. A halálozási évfordulón, augusztus végén a hagyományoknak megfelelően a Pannon Írók Társasága (PÍT) képviseletében dr. Gyimesi Endre elnök, a Pannon Tükör című folyóirat közössége nevében Bubits Tünde főszerkesztő helyezett el koszorút a táblánál szerdán délelőtt.

Dr. Gyimesi Endre elmondta, Utassy József barátjává lett a zalai irodalmi családnak, utolsó két kötetét zalai költőként jelentette meg, a PÍT pedig két emlékkötettel adózott az emlékének. Bubits Tünde a megemlékezésre egy Utassy-verset hozott azok közül, amelyek 2008-ban a Pannon Tükörben jelentek meg.

Az Iszonyú lesz című verset a főszerkesztő fel is olvasta az emléktábla előtt. A költemény utolsó sora így hangzik: "tankjaidhoz törpítetted gyönyörű álmainkat!". A zalai irodalmi élet képviselői ezután helyezték el az emlékezés virágait a tábla alatt.

Farkas Ferenc szobrász emléktáblája idézi fel a Kossuth-díjas költő alakját. 
Fotó: Arany Horváth Zsuzsa

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában