Melinda Kupa

2023.08.16. 16:00

Ifjú tűzoltók versenyeztek Kistolmácson

Egy országos ifjúsági tűzoltó versenysorozat, a Melinda Kupa ötödik futamát rendezték meg az elmúlt hét szombatján Kistolmácson. A házigazda a Letenyei Önkéntes Tűzoltó Egyesület volt, amely két csapatot indított.

Gyuricza Ferenc

A győztes bátaszéki csapat egyik versenyzője, Czéh Botond a kistolmácsi versenypályán

Fotó: Gyuricza Ferenc

A Melinda Kupa egy pontgyűjtő versenysorozat, aminek szabályzata alapján a résztvevőknek legalább három futamban részt kell venniük ahhoz, hogy teljesítményüket értékelni tudják. Ezért a különböző helyszíneken eltérő számban vesznek részt csapatok, Kistolmácson a nyári szezon miatt a szokottnál valamivel kevesebben voltak.  

- A Melinda Kupa egy hét futamból álló sorozat a CTIF, a Nemzetközi Tűzoltó Szövetség szabályzata alapján – mondta Kovács Tibor, a Letenyei Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke. – Zalában két futamot tartunk, Kistolmácson és Letenyén, utóbbi lesz a záró forduló.

Kovács Tibor hozzátette: a Melinda Kupára csak olyan egyesületek neveznek, amelyek vállalják versenyek megrendezését is. Ehhez saját eszközparkkal kell rendelkezniük. A letenyeieknek  mindenük megvan, amit a CTIF versenyszabályzata előír.  

- Amelyik egyesületnek vannak versenyeztetéshez szükséges eszközei, ott általában utánpótlásképzés is zajlik – fűzte tovább az elnök. – Nálunk ennek is nagy hagyománya van, csapatainkat folyamatosan versenyeztetjük. Ennek pedig az volna a legfőbb célja, hogy biztosítsuk azt a társadalmi bázist, amely megteremti a személyi feltételeit az önkéntes tűzoltóságnak.  

A kistolmácsi futamot a bátaszéki Cikádor Főnix csapata nyerte, amely ezzel a versenytabellán a második helyre lépett előre. A bajnokságot vezető letenyei vegyes csapat ezúttal második lett, de Kovács Tibor szerint így is jók az esélyeik arra, hogy a pontversenyt végül ők nyerik, ám ehhez a következő futamban, szeptember 16-án a Tolna vármegyei Alsónyéken, illetve a záró fordulóban, október 14-én Letenyén is jól kell teljesíteniük. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában