Hetés Fesztivál

2023.08.15. 13:00

Hangulatos, kisléptékű fesztivál a határ mellett

Az elmúlt hétvégén szombaton immár harmadik alkalommal rendezték meg a Hetés Fesztivált Bödeházán.

Korosa Titanilla

Szőkéné Csuka Edit (j) vágta fel a fumut, a babaalakú kalácsot, amit ez alkalommal is sokan megkóstoltak

Fotó: Korosa Titanilla

A nyári programon a kultúrpajtában helyi termelők és kézművesek kínálták portékáikat a látogatóknak, a közösségi kemencében sütöttek hetési kerek perecet, illetve a mákos-diós-mazsolás töltelékkel készített fumut is megkóstolhatták, de szerepelt a kínálatban lángos és más finomságok is. A rendezvényen volt még kosárfonó bemutató, valamint a Hetésről szóló monográfiát és a tájegység népi táplálkozásáról szóló gasztronómiai kiadványt is megvásárolhatták az érdeklődők. Bödeházán megszokott, hogy hangulatos fotóponton lehet emlékbe képeket készíteni, most ehhez Göntérházáról kaptak kölcsön hetési népviseletbe öltöztetett babákat, hímzéseket.

Bedő Andrea, Bödeháza polgármestere az eseménnyel kapcsolatban elmondta, hogy az önkormányzat a helyszínt biztosította a rendezvényhez, a szervezést a Mesés Hetés Egyesület végezte.

-Az idei fesztiválon újdonság, hogy a muravidéki Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézettől megkaptuk a David Solaric munkáiból összeállított fotókiállítást, a képeken a hetési mintakincs látható - tette hozzá Bedő Andrea, majd arról is beszélt, hogy a fesztiválon nem a program vásárjellegét szeretnék hangsúlyozni.

 

-Azt kívánjuk elérni, hogy az ide érkezők jól érezzék magukat - folytatta. - A miénk egy kisléptékű fesztivál, 2-300 vendéggel, hangulatos zenével. Jó dolog, hogy egyre inkább megjelennek a környékbeli településekről, most például Nováról jöttek érdeklődők, az ilyen találkozások pedig a további együttműködéseket is lehetővé teszik. Zalának ez a része egyre szervesseb összefog, megvannak azok, akik minden alkalommal megjelennek nálunk vásározók és vendégek, illetve az elszármazottak is hazalátogatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában