Jelentősen megváltozott a forgalmi rend a belvárosban

2023.08.03. 20:00

Folytatódik a gázvezeték-hálózat rekonstrukciója Nagykanizsán

Folytatódik a gázhálózat rekonstrukciója Nagykanizsa belvárosában. Ennek keretében kezdték meg a gázvezeték cseréjét az Ady Endre és Zárda utcában, valamint a Szent Imre utca elején, egy közel 400 méteres szakaszon.

Benedek Bálint

Már elkezdődött a munka az Ady utcán. A gázhálózat megújítása várhatóan szeptember közepéig tart, addig viszont a közlekedőktől különösen nagy odafigyelésre lesz szükség

Fotó: Benedek Bálint

Az E.ON Közép-dunántúli Gázhálózati Zrt. megkeresésünkre közleményt küldött, melyben leírták: a cég folyamatosan karbantartja és korszerűsíti gázvezetékhálózatát, Kanizsa belvárosában augusztus 1-jei kezdéssel folytatja a rekonstrukciós munkálatokat, a gázhálózat megújítása várhatóan szeptember közepéig tart majd.

Csiszér-Kovács Viktória vállalati kommunikációs szakreferens levelében kitért arra, hogy a munkavégzés időtartama alatt a földgázszolgáltatás és a közlekedés egyaránt biztosított lesz az Ady Endre utcában, míg a Szent Imre utcában időszakosan teljes lezárásra lehet majd számítani. A szolgáltatás mindössze az átkötés idejére szünetel majd az érintett ingatlanok esetében – ennek időpontjáról az E.ON előzetesen, szórólapon tájékoztatja az ügyfeleket. Az Ady Endre és a Szent Imre utcában lakók és az oda érkezők parkolását az említett időszakban korlátozzák. A Zárda utca forgalmát csak kis mértékben érinti a munkavégzés.

- A gázvezeték-hálózat megújítását követően az E.ON gondoskodik a felbontott burkolat helyreállításáról és a környezet rendezéséről, a Szent Imre utca pedig új aszfaltburkolatot kap az érintett szakaszon - tette hozzá a cég munkatársa. - A vállalat szakemberei kérik az arra közlekedőket, hogy az elkerített munkaterület közelében fokozott óvatossággal közlekedjenek. Az E.ON köszöni az arra közlekedők és az ott élők megértését, türelmét a munkálatok idejére.

A néhány napja tartó lezárás alaposan felforgatta a környék közlekedését, és szerkesztőségünk előtt azt tapasztaltuk, hogy a gyalogosokra nem gondoltak a terelések megtervezésekor. Ezért megkerestük a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályát. Azt írták: felülvizsgálatuk során megállapították, hogy a folyamatban lévő gázrekonstrukcióhoz kialakított korlátozás a járművek részéről megfelelő, azonban a gyalogosmozgások biztonsága érdekében szükség van kisebb korrekcióra. Csütörtökön helyszíni bejárás keretében rendelkeztek a kivitelező felé a korlátozás és a forgalmi rend módosítására vonatkozóan. A lezárt útszakaszt kiterjesztik a Zrínyi Miklós utca irányába, és ezzel egyidejűleg a lezárt szakaszra kerülő kijelölt gyalogátkelőhelyeket megszüntetik. Az építés idején a gyalogosok így nem a számukra kijelölt helyeken, hanem az úton - kellő körültekintéssel - kelhetnek át a munkahelyi korlátozások határainál. Ezen helyszíneken a járművezetők részére „Gyalogosok” veszélyt jelző táblákat helyeznek ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában