Önkormányzati elismeréseket adtak át

2023.08.21. 12:30

Falunapot tartottak vasárnap Csatárban (fotógaléria)

Sok éven át pünkösdkor tartották a falunapot Csatárban, ám az utóbbi időben új helyszínen és új időpontban, augusztus 20-a környékén várják a közösséget az ünneplésre. A családi és kulturális programok mellett vasárnap - immáron harmadik alkalommal - az önkormányzat kitüntetéseit is átadták a rendezvényen. Péntek Gabriella polgármester mellett Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos köszöntötte a jelenlévőket.

Mozsár Eszter

A közösségért végzett munkát ismerik el évente. Balról jobbra: Péntek Gabriella, Bangó János, Nemes Józsefné és Vigh László.

Fotó: Mozsár Eszter

Délben istentisztelettel és kenyérszenteléssel indult a program a kultúrház udvarán, majd délutántól a Csatári Sport- és Szabadidőparkban gyűltek össze a helyiek és a meghívott vendégek. A 30 éves Csatári Sportklub egykori és jelenlegi tagjainak mérkőzése után a kulturális műsorban a Bajnóca gyermektáncegyüttes, a Bibrics táncegyüttes, az Arany páva-díjas Csatári Pávakör és ifj. Horváth Károly népzenész vezetésével a Völgyi Banda lépett fel. Később a zalalövői Galaxy Akrobatikus Rock and Roll Club, Mrakovics Emil és Bernadett, a Jump For Fun ugróköteles csoport és a Press Dance is szórakoztatta a közönséget.

Az Arany páva-díjas helyi népdalkör is színpadra lépett.
Fotó: Mozsár Eszter

Péntek Gabriella polgármester elsőként Nemes Józsefné falugondnokot szólította a színpadra, aki idén kiérdemelte a Falufejlesztési Társaság által alapított Kemény Bertalan Falufejlesztési díjat. Az önkormányzat Életpálya elismerését 25 éves pályafutásért, kiemelkedő közösségépítő és -segítő tevékenységéért kapta. A Csatárért díjat Bangó János alpolgármesternek nyújtották át, aki 29 éve veszt részt a falufejlesztésben, mellette a nótaest és a borversenyek szervezője. A kitüntetett 1993-ban alapította a helyi sportklubot, a focicsapat a megyei III. osztály tavalyi bajnoka.

Finom lángost is kínáltak, amit civil szervezetek sütöttek.
Fotó: Mozsár Eszter

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos is gratulált a kitüntetetteknek, akiknek munkássága példaértékű a közösség számára. A politikus hangsúlyozta: ha mindenki a saját területén jól végezi a dolgát, akkor azon a településen jó élni. Ilyen község Csatár is, ahol a többi zalai faluhoz hasonlóan szívesen telepednek le a családok.

A résztvevőket gyermek- és ügyességi programok várták, a helyi civil szervezetek lángost sütöttek. A falunapot bál zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában