A kiskutasi kápolnától indul a zarándoklat

2023.08.14. 14:30

Emléktúra Szent István tiszteletére

Istenért, hazáért, a magyar családokért. Ez a jelmondata a zalaszentgyörgyi Örömzene Alapítvány és a nagykutasi id. Szent Jakab-plébánia emléktúrájának, amit az államalapítás alkalmából szerveznek augusztus 18-án, pénteken este.

Mozsár Eszter

Tavaly Zalaszentgyörgyön találkoztak és a környéken zarándokoltak a résztvevők.

Forrás: ZH

A 21. Szent István-emléktúra a kiskutasi (kálócfai) kápolnától a szentmisét követően indul 18 óra 30 perckor. A lélekemelő körtúrán résztvevők mindig gyönyörű zalai tájakon barangolnak, szakrális állomásokat keresnek fel, miközben izgalmas feladatokat oldanak meg, hogy a végén agapéval és zenés éjszakai virrasztással zárják a programot – tájékoztatta lapunkat az alapítvány elnöke, Standi Gyuláné. Hozzátette, az elmúlt két évtizedben több mint húsz települést látogattak meg. Keménfán a Szent Jobb-dombormű avatásával indult az első túra, Zalaszentgyörgyön apostoli kettős keresztet faragtak a Millenniumi Parkba. A településeken, szőlőhegyeken számos kőkeresztet újítottak fel és tették rendbe környezetüket a túrára készülődve.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában