"MesÉLŐvilág-mesÉLŐ Nagykanizsa"

2023.08.18. 12:30

Élményséták a természetben Nagykanizsán

A "MesÉLŐvilág-mesÉLŐ Nagykanizsa" programjai során mese élménysétákra invitálta nemrégiben a családokat Tamásné Deme Boglárka pedagógus, Népmesekincstár mesefoglalkozás-vezetője a nagykanizsai és környéki parkokba, erdőkbe-mezőkre.

Benedek Bálint

Forrás: Tamásné Deme Boglárka

A vezetett, könnyű séta során a gyerekek mesemondással, az öt érzékre ható gyakorlatokkal, játékokkal kerültek közvetlenebb kapcsolatba a környezetünkkel. A családi meseséták során a résztvevők megismerhették az adott helyszínen megjelenő élővilágot, növény- és állatfajokat.
- Fontosnak tartom, hogy a rohamosan változó, felgyorsult, többnyire online világunkban szakítsanak időt a családok a természetjárásra - mondta Tamásné Deme Boglárka. - Az a meggyőződésem, hogy a séták hozzájárulnak ahhoz, hogy környezettudatosabb életmód alakuljon ki a jövő nemzedékében. Illetve óvják és védjék a természetet bárhol is járnak az országban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában