Falunapi program szombaton

2023.08.28. 10:00

Aranyoklevéllel díjazták a tanárnőt Bánokszentgyörgyön (fotógaléria)

A település termelői piacának pavilonja alatt rendezték meg a falunapi programot szombaton, ahol Busa Ferencné Szőke Ilona magyar-orosz szakos tanár diplomaszerzésének ötven éves jubileuma alkalmából aranyoklevelet vehetett át.

Benedek Bálint

A díszoklevél átadása után, balról: Cseresnyés Péter, Busa Ferencné Szőke Ilona és Baumgartner László

Fotó: Szakony Attila

Az esemény megnyitóján Baumgartner László polgármester elmondta: a járványhelyzet miatt két év kimaradt, ám a lakosság számára fontos, hogy együtt ünnepeljen. Felhőtlen jól érezhesse magát, hiszen olykor jó kiszakadni a hétköznapok sűrűjéből.

- Büszke vagyok arra, hogy három évvel ezelőtt pályázati forrásból kialakíthattuk ezt a piacteret, ahol korábban két romos ház állt elhanyagolva, méteres gazban - folytatta a polgármester. - Egy új központ alakult ki, ahol bizonyos időszakonként várjuk a kézműves és őstermelő vállalkozókat a környékről, akik helypénz nélkül, ingyenesen kínálhatják portékáikat. A településünk életének talán a legnagyobb boldogsága a szennyvízhálózat kiépítése, melyet a kormány döntése értelmében 6,1 milliárd forintból valósítanak meg továbbá még: Borsfán, Bucsután, Oltárcon, Pusztamagyaródon, Szentliszlón és Várföldén. Bánokszentgyörgyön létesül a központi szennyvíztisztító telep, mely néhány helyi és környékbeli embernek munkát is biztosít majd. A munkák jól haladnak és ha az időjárás kegyes lesz a kivitelezőkhöz, akkor tartható a határidő. Sőt a beruházás elkészítésével a belterületi utak egy részének helyreállítása is megtörténik.

Baumgartner László hozzátette: a vidékfejlesztési pályázaton nyert 62 millió forintból önrész felhasználásával több mint két kilométer hosszan egy új, speciális technológiával, szilárd burkolat kerülhet az egyik hegyi útszakaszra. Fontos része a településnek, hisze ott található egy magánkilátó, valamint turistaútvonal is halad arra.

A rendezvény fénypontjaként Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő adta át Busa Ferencné Szőke Ilona magyar-orosz szakos tanár diplomaszerzésének ötven éves jubileuma alkalmából az aranyoklevelet.

- Szép gesztus a volt tanítványoktól, falubeliektől és környékbeliektől, hogy köszönetet mondanak a közösség nevében a tanárnőnek - mondta Cseresnyés Péter. - A díszoklevelet ugyan az egykori Pécsi Tanárképző Főiskola adta ki abból az alkalomból, hogy megemlékezzen az ötven évvel ezelőtti diplomaszerzésről. Viszont Busa Ferencné ebben a közegben végezte a hivatását, és sokat tett a gyermekek tanításáért, amiért az egész falu elismerését kivívta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában