Területet adtak bérbe

2023.08.28. 15:00

Akadálypályát alakítanak ki a MOL-sportpályán

Szabó Judit

Újabb területet adott bérbe a zalaegerszegi önkormányzat a MOL egykori, páterdombi városrészben található, közel 23 ezer négyzetméteres sportpályájából, melyet 2007-ben kapott meg a város az olajipari cégtől. Az önkormányzat sokáig kereste a hasznosítás lehetőségét. A területből 2022-ben bérbe vett 2571 négyzetmétert kedvezményes, 10 százalékos bérleti díjért a Zalaegerszegi Sport- és Vadászíjász Egyesület, amely íjász edzőpályát, valamint versenyhelyszínt alakított ki.

Nemrég egy újabb, 1277 négyzetméteres terület bérletére jelentkezett a 2021-ben alakult Zalai Spártaiak Egyesülete, és a közgyűlés bérbe adta a szervezetnek az ingatlant, hogy akadálypályát alakítson ki és az akadályfutást minél többekkel megismertesse. Az egyesület tervei szerint az edzések térítésmentesen, szabadon látogathatók lesznek minden érdeklődő számára. A szabadidős paletta bővítésére tekintettel a bérleti díjat ez esetben is a piaci díj 10 százalékában határozta meg a közgyűlés. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában