Céllövölde, körhinta, kirakodóvásár

2023.08.16. 18:00

A régi búcsúk hangulatát idézték vissza

A régi falusi hangulat felidézése volt az egyik célkitűzése annak a hagyományos búcsúi rendezvénynek, amit vasárnap tartottak Csörnyeföldön. Mindez a kínálatban is megjelent, céllövölde, körhinta, valamint a környékbeli kézművesek kirakodóvására várta az érdeklődőket.

Gyuricza Ferenc

A Trilla kamarakórus népszerű dalokkal szórakoztatta közönséget

Fotó: Gyuricza Ferenc

Az egész napos program délelőtt 10 órakor kezdődött az ünnepi szentmisével, ennek főcelebránsa a muraszemenyei plébános, Gálhidi Sándor volt. Az istentiszteletet követően a szervező önkormányzat hagyott egy kis időt a családoknak, hogy visszavonulhassanak otthonaikba, hiszen – mint azt Hóbor-Sztrahia Krisztina polgármester elmondta – ilyenkor az a szokás, hogy hazatérnek az elszármazottak, meghívják a rokonokat, s egy tartalmas beszélgetéssel egybekötve együtt fogyasztják el az ebédet, majd azt kipihenve vesznek részt a további eseményeken.  

- Délután kulturális és szórakoztató programokkal vártuk a falubelieket, a környező település lakóit és a hozzánk látogatókat – folytatta a polgármester. – Meglepően nagy számban érkeztek érdeklődők, a faluház melletti tér, ahol a színpadot felállítottuk, teljesen megtelt, s benépesült a templom mögötti tér is, ahol a körhinták álltak. A retró hangulatot tovább fokozta a vattacukor és a jégkása, ami sokak gyermekkori emlékeiből köszön vissza, de a fellépőket is úgy válogattuk össze, hogy az ő műsoruknak is legyen némi múltidőző hangulata.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában