153 millió forint érkezett a város számlájára

2023.08.02. 16:00

A kanizsai Fidesz-frakció az infrastruktúra fejlesztésére költené az összeget

A Pivári utca felújításának folytatására és víziközmű kiváltására, a Miklósfa utca járdafelújítására, a sánci városrészben lévő játszótér bővítésére, illetve gyalogos átkelőhely létesítésére, valamint a MAORT telepen új parkolóhelyek kialakítására fordítaná a kanizsai Fidesz-frakció azt a 153 millió forintot, amely a múlt év során a Sberbanknál „beragadt” önkormányzati pénzekkel kapcsolatos utólagos igényérvényesítésnek köszönhetően érkezett a város számlájára – jelentette be Bizzer András alpolgármester.

Pásztor András

Bizzer András alpolgármester kezdeményezte a tárgyalásokat a 153 millió forint megszerzéséről

Fotó: ZH-Archívum

Bizzer András hangsúlyozta: a jelentős összeg megszerzése érdekében ő maga kezdeményezett, majd Balogh László polgármesterrel közösen folytatott egyeztetéseket, illetve tárgyalásokat.

– Ahogy azt a múlt héten már jeleztem, a kanizsai Fidesz-frakció konkrét fejlesztési javaslatokkal él annak érdekében, hogy a most megszerzett szabad forrás még véletlenül se az önkormányzati cégvezetők újabb aránytalan és túlzó jutalmazását eredményezze, amelyre sajnálatos módon korábban már több alkalommal is sor került a közgyűlési többséget birtokló Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakciónak köszönhetően – fogalmazott az alpolgármester. – Mi a kanizsai emberek érdekében azt javasoljuk, hogy a rendelkezésre álló 153 millió forintot a Pivári utca felújításának folytatására és víziközmű kiváltására, a Miklósfa utca járdafelújítására, a MAORT utcában új parkolóhelyek építésére, illetve a meglévők felújítására, a sánci játszótér bővítésére, illetve a városrészben egy gyalogos-átkelőhely létesítésére kell fordítani. Az itt felsorolt fejlesztések mihamarabbi megvalósítása érdekében Balogh László polgármester hamarosan a közgyűlés elé terjeszti a javaslatot, s remélhetőleg a fejlesztésekhez szükséges döntések meghozatalát nem fogja megakadályozni a közgyűlési többséggel rendelkező ÉVE-frakció.

Bizzer András hozzátette: tudják, hogy a most felsorolt fejlesztéseken kívül a városban még számos helyen lenne szükség út- és járdafelújításokra, parkolóépítésre és játszótérfejlesztésre, de a jelenlegi helyzetben nincs számottevő szabad forrás, amit erre a célra lehetne költeni. Ez viszont a hatalmat már negyedik esztendeje gyakorló, a közgyűlési többséggel rendelkező ÉVE-frakció korábbi hibás döntéseinek a következménye.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában