17. alkalommal Nagykanizsán

2023.08.24. 20:00

A bor és a dödölle ünnepe a város szívében

Szeptember 8. (péntek) és 9. (szombat) között a város szívében, az Erzsébet téren és annak környékén 17. alkalommal rendezik meg a Kanizsai bor- és dödöllefesztivált.

Benedek Bálint

A gasztronómiai fesztiválról a szervezők képviseletében (b-j) Kovácsné Mikola Mária, dr. Koncz Zsolt és Illés Ida beszélt

Fotó: Szakony Attila

Az esemény részleteiről csütörtökön a polgármesteri hivatalban tartott sajtótájékoztatót a szervező Kanizsai Kulturális Központ és a Kanizsa Turizmusáért Egyesület. A rendezvény részletes programját Illés Ida, a központ művelődésszervezője ismertette. Elmondta: szeptember 8-án, pénteken 13 órakor nyílik meg a fesztivál, melyet helyi és környékbeli együttesek kulturális kavalkádja követ, majd 20 órakor a TNT együttes lép a közönség elé. Másnap, szeptember 9-én, szombaton 10 órakor a főzőverseny megnyitóját tartják, amit ugyancsak kanizsai tánccsoportok műsora követ. A sztárfellépő az 1980-as években alakult Ottawan francia popzenekar lesz, melynek egyik tagja Nagykanizsára is ellátogat.

– A kétnapos fesztivál megrendezését a fő támogató önkormányzat és több mint 45 további szponzor együttműködése teszi lehetővé - mondta dr. Koncz Zsolt, a Kanizsa Turizmusáért Egyesület elnöke. - A családokat ingyenesen látogatható gyermekligettel várjuk, lesz vásári forgatag, 7 borház, 10 kitelepülő vendéglátóegység, valamint ugyanennyi italárus áll a vendégek rendelkezésére. A borházak egymással versenyezve dönthetik el, melyik fehér, rozé és vörös nedű legyen a fesztivál bora.

Kovácsné Mikola Mária, a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója hozzátette: eddig 8 csapat nevezett dödölle és tájjellegű ételek kategóriájában a főzőversenyre. Az indulókat a Szabadtűzi Lovagrend szakmai zsűrije értékeli, s a Pannon Egyetem keszthelyi Burgonyakutatási Központja minden nevezőnek 10 kilogramm krumplit ajánl fel. Regisztrálni egészen augusztus 31-ig (csütörtök) lehet többek között a [email protected] e-mailcímen. Nívós gasztronómiai fesztivál várja a látogatókat 2019 után újra az Erzsébet téren és környékén, a főzőcsapatok ezúttal a Fő utcán kapnak helyet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában