Cseresnyés Péter tartott sajtótájékoztatót

2023.07.19. 15:00

Tudatosan teszik tönkre a Kanizsa Arénát

"Sajnálattal követem a kanizsai közélet azon történéseit, amelyek a Kanizsa Aréna körül kezdenek kibontakozni" - mondta Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő annak kapcsán, hogy az Éljen VárouNK! Egyesület (ÉVE) frakciója közel egy hónapja döntött a létesítményt üzemeltető cég végelszámolásáról, illetve a korábbi ügyvezető menesztéséről.

Pásztor András

Cseresnyés Péter: Az ÉVE el akarja venni a kanizsaiaktól az arénát

Fotó: ZH-Archívum

Időközben viszont kiderült, hogy a végelszámolás alatt lévő kft.-nek – a helyi rendelet értelmében – nem utalhat támogatást az önkormányzat, sőt a korábbi pénzek visszafizetésére is kötelezni kell a céget. Mindez azt jelenti, hogy a kft. képtelen lesz működtetni a Kanizsa Arénát, hacsak az ÉVE nem szünteti meg a cég végelszámolását.

– Meggyőződésem, hogy a Kanizsa Aréna működésének ellehetetlenítése az ÉVE politikai bosszúhadjáratának része, ahogy korábban az önkormányzati cégvezetők kirúgása vagy az 588 millió forintos kormányzati támogatás felhasználásának késleltetése is ebbe a körbe tartozott – fogalmazott Cseresnyés Péter, aki jelezte: jól ismeri ezt a baloldali nihilista magatartást, Fodor Csaba és társai megpróbálnak mindet aláásni, tönkre tenni, ami a jelenlegi kormányzathoz köthető fejlesztés. – Az ÉVE valószínűleg megpróbálja majd elhitetni a kanizsaiakkal, hogy a Kanizsa Arénát üzemeltető cég korábbi vezetése tehetségtelen volt, s talán azt is kétségbe vonják, hogy a városnak szüksége van-e egy ilyen létesítményre.

Cseresnyés Péter kifejtette: a Kanizsa Aréna remekül működhetett volna, ha az ÉVE hagyta volna dolgozni a korábbi ügyvezetőt és csapatát, ám ahelyett, hogy támogatták volna, csak akadályozták Fitos István munkáját. A képviselő szerint az egyetlen helyes lépés az lenne, ha az ÉVE visszavonná a létesítményt üzemeltető cég végelszámolását, ahogy azt korábban Szabó Szilárd, a helyi Fidesz frakcióvezetője javasolta, hiszen csak ebben az esetben kaphat ismét önkormányzati támogatást a Kanizsa Aréna.

- Világosan látszik, hogy az ÉVE-frakciónak elképzelése sincs a Kanizsa Aréna üzemeltetéséről, pedig ez a létesítmény a sportrendezvények mellett számos egyéb funkciót is be tudna tölteni, kulturális és közösségi programoknak adhatna helyet - mutatott rá Cseresnyés Péter, aki szerint félő, hogy az ÉVE a Kanizsa Arénát így vagy úgy, de elveszi a kanizsai emberektől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában