Lelkigyakorlat

2023.07.08. 12:00

Negyedszer tartottak női cursillót Zalaegerszegen

Június 1-4. között rendezték meg a botfai Erdődy-Hüvös-kastélyban a IV. Zalaegerszegi női cursillo lelkigyakorlatot. A cursillós hétvégén a résztvevők a világi élet problémáit félretéve a hitük, a vallásuk elmélyítésével foglalkoztak, írja a martinus.hu.

Varga Lívia

Kovács József gellénházi plébános egy korábbi alkalmon

Forrás: ZH-Archívum/Simonics Péter

A három nap alatt, csütörtök délutántól vasárnap délutánig a résztvevők tizenöt különböző spirituális előadást hallgathattak meg a keresztény életről. A beszélgetések valós tapasztalatokról szóltak, amelyek a kiscsoportos eszmecserék alapját képezték. A tanúságtételek mellett nagyon fontos volt a zene, az ima és a keresztény szolgálat.
A cursillós esemény után a résztvevők a tanultakat alkalmazzák a mindennapi életükben, az örök negyedik napon, kiscsoportos közösségekben és nagyobb összejöveteleken, ultreyákon vesznek részt.
A cursillót a Szombathelyi Egyházmegye, a Zalaegerszegi Esperesi Kerület, valamint a gellénházi Szent István király plébánia szervezte, Kovács József plébános és világi keresztények vezetésével. A rendezvényre a plébánia 400 ezer forintot nyert az egyházi támogatások programból.
 

A cursillo jelképe a színes hal

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában