7év-7érv-7 tárgy

2023.07.12. 16:00

Megnyílt a Göcseji Dombérozó településeit bemutató kiállítás Nován

Az elmúlt hétvégén az aratónap programjaként nyitották meg a Göcseji Dombérozó végéig, július 16-ig a helyi Gönczi Ferenc Művelődési Otthonban látogatható 7év-7érv-7 tárgy kiállítást.

Korosa Titanilla

Fotó: Korosa Titanilla

A tárlaton a Göcseji Dombérozó szervezői mutatják be településük jellegzetességeit. Fotók, múltidéző tárgyak, köztük kézimunkák, használati eszközök, könyvek, képeslapok, régóta őrzött tárgyi emlékek és lejegyzett történetek által ismerheti meg az érdeklődő a falvakat.

Pácsonyi Imre, Szalay Cecília, Magai Ágota és Németh József a megnyitón
Fotó: Korosa Titanilla

A kiállítás megnyitóján Németh József, Nova polgármestere, majd Magai Ágota, a Göcseji Dombérozó főszervezője köszöntötte a megjelenteket.

Magai Ágota elmondta, hogy hét éve szervezik már a Göcseji Dombérozót, tudják, hogy Göcsej örökbecsű kincsei itt vannak körülöttünk, de ha nincsenek emberek, akik ezt megbecsüljék, a hagyományt éltessék és megéljék a mindennapokban, akkor óriási a veszélye annak, hogy az értékek elkopnak. A Dombérozót összefogás, partnerség jellemzi, a 33 település közül 23 kínál a rendezvényt a közönségnek a programsorozat 10 napján.

Fotó: Korosa Titanilla

A továbbiakban Vigh László országgyűlési képviselő, majd Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke mondta el ünnepi gondolatait.

Szalay Cecília helyi önkormányzati képviselő is köszöntötte a kiállításmegnyitón megjelenteket és arról beszélt, hogy a novaiak számára nagyon fontos, hogy részesei az említett összefogásnak.

A Göcseji Dombérozót szervező települések vezetői, balról a 3. Vigh László országgyűlési képviselő
Fotó: Korosa Titanilla

A kiállításról szólva elmondta, hogy hetedik éve rendezik meg a program idén, erre utal a tárlat elnevezése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában