Saját forrásból

2023.07.10. 13:30

Járdák létesültek és urnafal épül Söjtörön

Varga Andor

Önerős önkormányzati beruházás keretében újabb, 160 méter hosszú térköves járdaszakasz épült Söjtörön, a falu Béke utcai temetőjében.

A járda a sírkert gyalogos bejáratától indul, majd a ravatalozó felé fordul és csatlakozik az ott 2021-ben épült gyalogjáróhoz. A település honlapjának közlése szerint ezzel a beruházással a Nagytemető úthálózata teljessé vált.

Könyves Gábor polgármester bejegyzése szól arról is, hogy a temetőben megkezdődött a Festetics-sírkert felújítása. Festetics Mária halálának 100. évfordulóján a kerítés új alapot kap, megtisztítják a sírköveket, a kovácsoltvas kerítés rekonstrukciójára pedig pályázati forrást keresnek. A képviselő-testület közben döntött arról is, hogy a temetőben néhány héten belül tizenhat férőhelyes urnafal is épül.

A fejlesztések érintették a falu széli Felsőtemetőt is, melyhez immár 125 méter hosszú, mészkőzúzalékos járda vezet, így az oda igyekvőknek már nem az országút szélén kell gyalogolniuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában