Magyar Mise a Szent István-szobornál

2023.07.25. 12:01

Ismét nagyszabású ünnepség lesz Csácsban augusztus 20-án

A Magyar Mise című rockoratóriumot láthatják mindazok, akik ellátogatnak augusztus 19-én a csácsi Szent István-szobornál tartandó ünnepségre. A hagyományokhoz híven a városrészben minden évben ezen a helyszínen emlékeznek meg az államalapításról.

Mozsár Eszter

Herkliné Ebedli Gyöngyi és Flaisz Gergő a sajtótájékoztatón

Fotó: Pezzetta Umberto

A beharangozó sajtótájékoztatót a viharos, esős időjárás miatt az iskolában tartották, ám a szervezők bíznak abban, hogy augusztus 19-én, szombaton este 20 órakor szabadtéren ünnepelhet a nézőközönség. Herkliné Ebedli Gyöngyi önkormányzati képviselő emlékeztetett, hogy 2000-ben készült el a szobor, s azóta minden évben méltó módon emlékeznek meg az államalapítás és az új kenyér ünnepéről. A 20 éves kerek évfordulón mutatták be az István, a király rockoperát, míg 2022-ben az Ismerős Arcok és a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar közös koncertjével ünnepeltek, igaz akkor az Art moziba szervezték át az eső miatt az eseményt.

Már tavaly úgy tervezték, hogy a színpadot a szoborral szemközti zöld területre építik meg, s így lesz ezúttal is – mondta a rendezők nevében Flaisz Gergő, a Keresztury VMK igazgatója. Ezer ülőhelyet biztosítanak a színpad előtt, ahol Tolcsvay László-Tolcsvay Béla egyórás rockoratóriuma csendül fel Sáfár Mónika, Dobos László, Tolcsvay László, Tóth József, valamint a Rotunda Énekegyüttes közreműködésével, vezényel Tóthné Mózer Annamária. A szervezők hozzátették, hogy a szobor melletti területen saját magukkal hozott plédekre, székekre is ülhetnek a nézők. Rossz idő esetén a program a 600 főt befogadó Art moziban valósul meg. Az ingyenes rendezvényre regisztrációs jegyet kell kérni személyesen a mozi pénztárában, amit augusztus elsejétől minden nap 15 és 20 óra között lehet igényelni, személyenként maximum négyet.

Elhangzott, hogy az ünnepségre érkezők a környékbeli bevásárlóközpontok parkolóit és a környező utcákat vegyék igénybe. A tájékoztatás szerint a városi ünnepség miatt 18 óra 30 perc és 22 óra 30 perc között lezárják a Nyerges utca Szent István domb előtti szakaszát. A 2-es jelzésű helyi autóbuszjáratok az útlezárás idején terelőúton közlekednek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában