Hetedik alkalommal csatlakozott a Göcseji Dombérozóhoz a település

2023.07.17. 12:00

Gitárkoncertet adott Podhorszky Gábor Barlahidán

Ismert spanyol és latin-amerikai gitárművek mellett mediterrán országok népzenéjéből is játszott néhány saját kompozícióval együtt koncertjén a búcsúszentlászlói származású Podhorszky Gábor gitárművész a helyi evangélikus templomban.

Korosa Titanilla

Podhorszky Gábor gitárművész a templomban

Fotó: Korosa Titanilla

A jelenleg Hollandiában élő Podhorszky Gábor Zalaegerszegen született, zenei tanulmányait is itt kezdte, majd a Hágai Királyi Zeneakadémián szerzett diplomát. Pályája során számos stílusban és formációban alkotott. Világszerte koncertezik, felvételeket készít és zenét szerez.

A Göcseji Dombérozó egyik helyszíne volt Barlahida. Itt az evangélikus istentiszteletet követő gitárkoncert mellett fotókiállítással is kedveskedtek a helyieknek, látogatóknak, akik a képeken felfedezhették ismerőseiket, rokonaikat és betekinthettek a falu életébe.

A délután folyamán hallhatták még Koronczi Noémi énekes előadását, illetve a Nyitott udvar termékei programban helyi kézművesekkel találkozhattak, akik bemutatták portékájukat. Megismerhették az érdeklődők Gudrun Greif kerámiáit és Turzó Georgina gyapjútermékeit, illetve a gyapjú feldolgozásának folyamatát.

Hári Barnabás, Barlahida polgármestere az eseménnyel kapcsolatban elmondta, hogy a Göcseji Dombérozóhoz immár hetedik alkalommal csatlakozott a település. Ezzel egyik céljuk, hogy bemutassák a falu történetét, az itt művelt régi tevékenységeket, szakmákat, amiket máig gyakorolnak a helyiek. Emellett szerettek volna egy igényes, különleges zenei előadást, mely ritkaságszáma megy. A helyi dombérozós programokat - tette hozzá a polgármester - egyre többen keresik fel, a templomi koncerteket minden évben sokan látogatják. 

A gyerekekre is gondoltak, őket pónilovaglás, légvár, trambulin várta, majd vacsorával zárták a napot. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában