Főzés, kiállítás, műsor

2023.07.22. 14:00

Falunapot tartottak Kerkateskándon

Szombaton már reggel elkezdődött a falunapi rendezvény a településen, a nap folyamán családi főzés, fotókiállítás és kulturális műsor is várta az érdeklődőket.

Korosa Titanilla

A helyi Molnár Marcell (j) és Szabó Bence csülökpörköltet készített, balra Zsálek Ferenc

Fotó: Korosa Titanilla

Már évtizedek óta hagyományosan július ezen időszakában rendezik meg a falunapot Kerkateskándon, melyre a helyieket, környékbelieket és a hazalátogató elszármazottakat is várják.

Zsálek Ferenc polgármester elmondta, hogy a programok összeállításakor igyekeztek minden korosztályt megszólítani és többféle lehetőséget is kínálni a látogatóknak. Főzőverseny helyett családi főzést hirdettek, nyolc csapat gyújtott alá a bográcsoknak, de a közösségi kemencébe is befűtöttek, és az önkormányzat is készített bográcsgulyást a vendégeknek. A kultúrházban pedig megnyílt Kovácsevics Árpád helyi hobbifotós természetképeiből összeállított kiállítás.

Michalovics Mónika tartott hangterápiás bemutatót
Fotó: Korosa Titanilla

A falunap további programjában Michalovics Mónika tartott hangterápiás bemutatót, de volt hastánc show is, majd 15 órától Galambos Ferenc bűvész szórakoztatja a közönséget, 16 órától a Csesztregi Pávakör tagjai lépnek színpadra és alapozzák meg a jó hangulatot az esti bálhoz. A gyerekeknek felállították a céllövöldét, ugrálóvárat és a hullámcsúszdát.

A településen idén már több közösségi eseményt is tartottak, legutóbb a horgásztónál családi napon vehettek részt a helyiek, az év hátralévő részére pedig terveznek még horgászversenyt, szüreti felvonulást és Mikulás-ünnepséget is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában