Jövőre 400 milliárddal több forrás

2023.07.12. 19:30

Elismerések, kitüntetések a Semmelweis-napon Hévízen

A Dr. Moll Károly érdemérmet dr. Békefi Ferenc nyugalmazott főorvos, a Dr. Strecker Ottó érdemérmet Tatár Attiláné pénzügyi osztályvezető kapta a hévízi Szent András Reumakórház és Gyógyfürdő Semmelweis-napi ünnepségén.

Péter B. Árpád

A jövő kórházát az elhivatottság, a tisztelet és a segítő szellem irányítja. Képünkön a kitüntettek, az intézmény vezetői és (hátul középen) Nagy Bálint államtitkár

Fotó: Péter B. Árpád

A tó partján tartott rendezvényen emellett 10 főigazgatói dicséretet, elismerő és jubileumi okleveleket, illetve a MESZK kitüntetését is átadták. A jutalmazott kollégáknak dr. Holléné dr. Mándó Zsuzsanna főigazgató, dr. Kránitz Ágota orvos-, Kiss Csaba gazdasági és Preiner Ildikó ápolási igazgató nyújtotta át az elismerést. A programot állófogadás és közös játék zárta.

A hévízi Semmelweis-napon Nagy Bálint közlekedési államtitkár, a térség országgyűlési képviselője arról is beszélt, július 1-jétől közvetlenül az Országos Kórházi Főigazgatóság alá tartozik a hévízi intézmény, amelytől azt várják: még dinamikusabb, eredményesebb és hatékonyabb lesz a működése.

Dr. Holléné dr. Mándó Zsuzsanna és Nagy Bálint a Semmelweis-napi ünnepség után
Fotó: Péter B. Árpád

A politikus leszögezte, a 2024-es büdzsében az egészségügyre 3200 milliárd forint jut, ami négyszázmilliárddal több, mint az idei költségvetés, s majdnem háromszorosa a 2010-es értéknek. Hozzátette: bár az európai gazdasági nehézségek miatt jó pár tervezett állami beruházást elhalasztanak, ám az egészségügyi fejlesztések kivételt képeznek, azok a tervezett határidőre elkészülnek.

– Régóta várjuk, hogy a Hévízi-tónál és tágabb környezetében megvalósuljanak a tervezett turisztikai fejlesztések és beruházások, hiszen nem mindegy, hogy amikor valaki ideérkezik, mit lát. Éppen ezért idén februárban a kormány 188 millió forint többlettámogatást biztosított a munkákra annak érdekében, hogy azok mielőbb befejeződhessenek – emelte ki Nagy Bálint.

Az intézmény munkatársai a Semmelweis-napi ünnepségen, a gyógyfürdő kertjében
Fotó: Péter B. Árpád

Dr. Holléné dr. Mándó Zsuzsanna főigazgató azt mondta: Semmelweis neve üzenetet hordoz, összekapcsolódik mindazzal, ami

az orvosi hivatást, a gondos gyógyítást és a tudomány fejlődését jelenti. Az „anyák megmentője” életútjával rászolgált az utókor megkülönböztetett figyelmére, hiszen amit ő tett, az orvostudomány legdicsőbb lapjaira tartozik, fűzte hozzá, emlékeztetve, a tudósnak rengeteg kritikát, támadást kellett elviselnie, s példája arra tanít: rendíthetetlenül kell járni a saját utunkat.

Nagy Bálint: A 2024-es büdzsében az egészségügyre 3200 milliárd forint jut, ami négyszázmilliárddal több, mint az idei költségvetés
Fotó: Péter B. Árpád

Dr. Holléné dr. Mándó Zsuzsanna kijelentette, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház különleges a magyar egészségügyben: egy mosolygós intézmény, amely jó küldetést teljesít, tudatosan figyelve arra, hogy teret adjon az új elképzeléseknek, az újító szemléletnek.

– A mi intézményünkben jó betegnek lenni, hiszen itt érezni a természet gyógyító erejét és a pozitív közösség harmóniáját. Belső erő és tartás jellemzi ezt a közösséget. A gyógyulni vágyó beteg érdekét soha nem tévesztjük szem elől. Ez a kórház a jövő kórháza, hiszen nem lehetünk elégedettek a jelennel, mindig a lehetséges jövő sarkall bennünket – fogalmazott a főigazgató.

Dr. Holléné dr. Mándó Zsuzsanna: Az elhivatottság, a tisztelet és a segítő szellem irányítja az intézményt érintő döntéseket és tetteket
Fotó: Péter B. Árpád

Dr. Holléné dr. Mándó Zsuzsanna kifejtette, három érték – az elhivatottság, a tisztelet és a segítő szellem – irányítja az intézményt érintő döntéseket és tetteket.

Ezen a napon dr. Békefi Ferenc és Tatár Attiláné mellett elismerésben részesült Lévay Ágnes, Tüttő Júlia, Horváth Anita, Koczka Attiláné, Bodor Andrea, Halász Tamásné, Süte László, Botjné Simon Aliz, Pas Zoltánné, Szabóné Kámán Zita és Biróné Szabó Szilvia. Emellett átadták az intézményben 40, illetve 30 éve dolgozók jubileumi oklevelét. Előbbit Kovács Zsoltné, Szegediné Tóth Mária és Vadonné Csillag Edit, utóbbit Papp Zsolt, Toplakné Molnár Ágota és Vargáné Söjtöri Anita kapta. A MESZK elismerését Kvárta Évának nyújtotta át a szakdolgozói kamara zalai elnöke, Cserődi Gyöngyi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában