Panasz az ivóvízre

2023.07.13. 11:00

Dolgoznak a vízminőség javításán

Lakossági panaszok érkeztek a Zalavíz Zrt.-hez nagykapornaki, misefai, nemesrádói, bezerédi, padári és orbányosfai lakóktól az ivóvíz minőségére. 

Szabó Judit

Sokan ásványvízre váltottak a térségben

Forrás: Illusztráció/Pixabay

Elsősorban Orbányosfáról jelezték, hogy a szolgáltatott ivóvíz fémízű és -szagú, néhol sárgás.

A Zalavíz Zrt. kollégái dolgoznak a probléma megoldásán, közölte a szolgáltató cég néhány napja a honlapján. A beavatkozások több ponton szükségesek lehetnek, emiatt elhúzódhatnak. Mint írták, rendszeresen hálózatöblítéseket végeznek a probléma megoldódásáig.

A közműcég laboratóriuma folyamatosan ellenőrzi a víz minőségét, s megállapította, hogy a szolgáltatott ivóvíz fogyasztható, bakteriológiailag kifogástalan, ízét, színét és szagát a benne lévő vasvegyület okozza.

Kihelyeztek egy lajtkocsit Orbányosfára, a Fő utca 2. alatti közkifolyó mellé azok számára, akik nem kívánnak a csővezetéki hálózatból fogyasztani. Arnhoffer András, a Zalavíz Zrt. elnök-vezérigazgatója csütörtökön a zaol kérdésére elmondta: jelenleg is dolgoznak a probléma elhárításán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában