Zalakomárért Kitüntető díj

2023.07.04. 18:03

A szülőföld iránt mutatott szeretet elismerése

Gyuricza Ferenc

Csárdi Tamás, Riersch Zoltán és Cseresnyés Péter a zalakomári falunapon

Fotó: Gyuricza Ferenc

A község érdekében végzett kiemelkedő művészeti, kulturális munkája elismeréseként, valamint a település erkölcsi és szellemi értékeinek gyarapításáért, illetve hírnevének öregbítéséért a helyi önkormányzat Zalakomárért Kitüntető díjat adományozott a 75. életévében járó Riersch Zoltán író-költőnek.  

Az elismerés átadására szombaton délután, a község falunapi rendezvénysorozata részeként került sor, ahol Csárdi Tamás polgármester mondott ünnepi beszédet. Ennek során kitért arra, hogy Riersch Zoltán az a személy, akinek verseiben megelevenedik az avar illata, a patak csobogása és az emberek vidámsága. Olyan költő, aki műveiben megörökíti a település múltját és jelenét, ezzel is gazdagítva a kulturális örökséget.  

- Ez az elismerés Riersch Zoltán azon érdemeit díjazza, melyeket a szülőföld iránt mutatott szeretetét és ragaszkodását kifejező versei révén szerzett – mondta még a kitüntetettről a polgármester. – Az átadandó díj egy olyan kitüntetés, amelyben megjelenik a településünk költészetének a jelentősége, és annak hatása az emberek életére.  

Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője ugyancsak kifejezte elismerését Riersch Zoltán felé. A falunapi programban a díjátadót megelőzően – valamint azt követően is – számos közösségi és kulturális program várta az érdeklődőket. felléptek a helyi óvodások és iskolások, az Igrocek együttes, a Péczely Attila népzenei csoport, de Bódy Csabi, a Decsi Fivérek és Szandi, valamint Szabados Renáta és Tóber László zenés műsorát is megtekinthették az érdeklődők. volt továbbá főzőverseny, játszóház és kézműves foglalkozás, emellett íjász- és lovas bemutató várta még a jelenlévőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában