Hévíz ezúttal is remekül vizsgázott

2023.07.26. 20:00

A fürdővárosban járt a Virágos Magyarország-verseny zsűrije

A korábban már számos, hazai és nemzetközi sikert elért fürdővárosban járt a Virágos Magyarország-verseny zsűrije. Hévíz ezúttal a felújított véderdővel s az ott kialakított sétánnyal, tanösvénnyel nevezett a viadalra.

Péter B. Árpád

A zsűri tagjait lenyűgözték a véderdőben látottak, b-j Pálffy Tamás, Samu Zoltán Tamás geotúravezető, illetve a zsűri tagjai: Kövér Edit és Kirrné Feicht Ágnes

Fotó: Péter B. Árpád

Papp Gábor polgármester lapunknak elmondta, a beruházások miatt nem az egész várost nevezték, hanem élve a szabályok adta lehetőséggel, csak egy részletét. Hozzátette: a helyszíni bejárás alkalmával az ítészek úgy vélekedtek, a város rendezettsége alapján, a munkálatok ellenére, jó eséllyel indult volna Hévíz az elit kategóriában is.

A zsűri tagjait Papp Gábor polgármester tájékoztatta (középen), mellette balról Kirrné Feicht Ágnes és Kövér Edit, jobbról Pálffy Tamás és Samu Zoltán Tamás
Fotó: Péter B. Árpád

A Széchenyi utca és a Tófürdő között található, megújított terület plusz attrakciót jelent a fürdővárosba érkezők számára, s a covidos időszak is azt bizonyította: „szükség van ilyesfajta attrakciókra, ahol nem nagy tömegek számára lehet túrákat, rendezvényeket szervezni, és szemléletformálást is végezhetünk”, szögezte le a város első embere. Hangsúlyozta, itt bemutathatják, miért fontos a láperdő, az ilyen területek megóvása és a különféle programok szervezése, amelyeken sokan vettek részt az elmúlt időszakban.

A megújított véderdő minden évszakban túrákra, sétákra csábít
Fotó: Péter B. Árpád

– Nekünk mindezt egyensúlyban kell tartanunk – fogalmazott Papp Gábor. – Hévíz számára turisztikai, gazdasági, környezeti és természetvédelmi kérdés is az, hogy megfelelő szakmaisággal a véderdőt és környezetét megőrizzük a jövő számára. Megvannak a

továbblépési lehetőségeink is, e tekintetben már vannak elnyert pályázataink, illetve olyan tervezett projektjeink, amelyeket szeretnénk megvalósítani.

A zsűri tagjaként érkezett Kirrné Feicht Ágnes és Kövér Edit kertészmérnök érdeklődve – és dicsérő szavak kíséretében – vett részt a városvezetői tájékoztatót követő túrán, amelynek végén Pálffy Tamás, a turisztikai nonprofit kft. ügyvezetője arról is beszélt: az

utóbbi időben jelentősen megváltoztak a turisztikai szokások, „és mind többen szeretnének a zöldbe vonulni”.

– Egy-egy fő attrakció már nem elég, szükség van kiegészítő elemekre is – fejtette ki a szakember. – Mi abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a Hévízi-tavat körbeveszei a véderdő, ami egyrészt védi azt, másrészt tökéletes kikapcsolódási lehetőséget nyújt a családoknak, időseknek, fiataloknak egyaránt, hiszen itt például olyan túrák részesei lehetnek, amelyeken új formációkat kaphat bárki, aki szereti a növényeket és az állatokat. Másrészt a Hévízi-tó alkalmas arra, hogy akár a nagy melegben egy-egy órát sétáljunk a környezetében, leüljünk, olvassunk egy könyvet, vagyis a teljes mértékű kikapcsolódásban nyújt segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában