A megye legidősebb polgára

2023.06.28. 17:30

Virág, bor és bonbon is járt a 106. születésnapra Hévízen

Százhatodik születésnapján köszöntötte Papp Gábor, Hévíz polgármestere Zala legidősebb lakóját, Szekszárdi Józsefné Erzsi nénit.

Péter B. Árpád

Lázár László képviselő, Szekszárdi Józsefné és Papp Gábor polgármester az ünnepi asztalnál. Mögöttük Szi-Márton Józsefné, Erzsi néni egyik segítője

Fotó: Péter B. Árpád

A városvezető virággal, fehér borral – mert ez az ünnepelt kedvence, amelyből naponta fogyaszt egy kevéskét – és bonbonnal érkezett a remek szellemi és egészségi állapotban lévő asszonyhoz, aki Kiskanizsán született, és három testvérével együtt apácaként szolgált, mígnem a Rákosi-rendszerben feloszlatták a rendet. Ezután Erzsébet konyhalányként helyezkedett el a hévízi Postás-üdülőben, s itt ismerkedett meg férjével, akivel Szegedre költöztek.

Papp Gábor 106. születésnapján köszöntötte Szekszárdi Józsefnét
Fotó: Péter B. Árpád

Később, 1978-ban visszatért Hévízre, és azóta is a fürdővárosban él, ma már az őt gondozó családtagjai, barátai, ismerősei vigyázó szemei által kísérve. Mint mesélte, napjai főként imádsággal telnek, vitalitását pedig leginkább a jó bornak és a Béres cseppeknek köszönheti. „Előbbiből a férfiaknak naponta két, a nőknek egy decit ajánlanak, még az orvosok is”, tette hozzá mosolyogva, és elárulta azt is: olykor elnótázik, de csak magában, mert a hangja kopik, „de hát mulandó az élet, erre fel kell készülni”.

– Az életszeretete, a hite, a családja, a barátai és persze az egészséges életmód megtartotta Erzsi nénit – fogalmazott lapunknak Papp Gábor. – Ebből mindenki erőt meríthet, példát vehet: meg lehet élni ilyen szép kort hatalmas Isten-hittel, odafigyeléssel, életszeretettel. Mindenkinek hasonlót kívánok!

Koccintás. A polgármester kólával, Erzsi néni borral ünnepelte a születésnapot
Fotó: Péter B. Árpád

A polgármester arról is beszélt, Hévíz számos módon segíti idős, rászoruló polgárait, akár az étkeztetést, a szociális és egészségügyi ellátást, vagy éppen a takarítást, a bevásárlást, a gyógyszerkiváltást illetően. Mint Papp Gábor mondta, emellett igyekeznek kulturális programokkal kimozdítani azokat, akiknek van kedvük, életerejük ahhoz, hogy közösségben, vidáman éljék meg az úgynevezett „ezüst esztendőket”, s ebbe szakkörök, egyesületek, civil körök is bekapcsolódnak a fürdővárosban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában