Szabó Szilárd tartott sajtótájékoztatót

2023.06.14. 14:30

Újabb cégvezető kapott béremelést és jutalmat Nagykanizsán

Újabb kanizsai cégvezető kapott fizetésemelést és jutalmat, ezúttal Ring Balázst, a hulladéklerakót üzemeltető kft. ügyvezetőjét részesítette komoly anyagi elismerésben az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakciója által vezetett önkormányzat - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Szabó Szilárd, a Fidesz frakcióvezetője.

Pásztor András

Szabó Szilárd szerint túlzó a cégvezetők béremelése Fotó: Gergely Szilárd

Szabó Szilárd emlékeztetett: miközben az ÉVE folyamatosan azt kommunikálja, hogy a költségvetés rossz állapota miatt nem jut elegendő forrás út- és járdafelújításokra, illetve az intézmények karbantartására, aközben mégis sikerült találniuk közel 115 millió forintot, ami a cégvezetők ez évi fizetésemeléssel megtoldott bérét és a négyhavi jutalom összegét teszi ki. Mindeközben a szociális érzékenységét hirdető ÉVE-frakció csupán 82 millió forintot költ a szociálisan rászoruló emberek támogatására éves szinten.

- Azt hiszem, ennek a két adatnak az összehasonlításából mindenki számára egyértelművé válik, hogy az ÉVE nem mond igazat, amikor azt állítja, hogy nincs elegendő forrás a különféle fejlesztésekre - hangsúlyozta Szabó Szilárd, aki hozzátette: nem a pénz, hanem a politikai akarat hiányzik. - Milyen városvezetők azok, akik hét önkormányzati cégvezetőnek képesek közel 115 millió forintot kifizetni, miközben a rászoruló emberek ezrei között csupán 82 millió forintot tudnak szétosztani támogatás gyanánt. Ráadásul ez az összeg az ÉVE regnálása óta folyamatosan csökken, míg 2019-ben 132 millió forint volt a szociális támogatások összege éves szinten, addig mostanra 82 millió forintra csökkent ez a keret.

Szabó Szilárd végezetül rámutatott: az önkormányzati cégvezetők közel 1 millió forintos vagy azt is meghaladó havi jövedelme még akkor is túlzó lenne, ha tökéletesen végeznék a munkájukat, de ez némelyik vezetőről egyáltalán nem mondható el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában