Az oktatás a jövőbe való befektetés

2023.06.09. 19:52

Új épületszárnyat avattak a lendvai kéttannyelvű iskolában

Dr. Darjo Felda szlovén nevelésügyi és oktatási miniszter avatta fel péntek délelőtt a lendvai I. számú Kéttannyelvű Általános Iskola azon új, közel 900 négyzetméter alapterületű épületszárnyát, amely többek között két előadótermet, valamint négy osztálytermet is magába foglal.

Gyuricza Ferenc

Az avatóünnepségen a miniszter kihangsúlyozta, a szlovén kormány elkötelezett a kéttannyelvű oktatás színvonalának fejlesztése mellett, ezért annak tárgyi és személyi feltételeit is biztosítja. A 2021 őszén megkezdett, s mostanra befejezett épületbővítés költsége 1,2 millió eurót tett ki. Az avatóünnepségen Magyar János polgármester ugyancsak az oktatás fontosságát hangsúlyozta, úgy fogalmazott, a gyermekek tanítása a jövőbe való befektetés, azért annak prioritást kell élveznie. Lendva város önkormányzata azért az iskola épületének bővítéséhez ingyenesen ajánlotta fel a tulajdonában lévő ingatlant.  

Vida Törnar Judit igazgató elmondása szerint az 1968-ban alapított lendvai I. számú Kéttannyelvű Általános Iskola a muravidéki régió egyik legnagyobb alapfokú oktatási intézménye. Jelenleg 554 tanulójuk van, köztük olyanok is, akiket Magyarországról írattak be hozzájuk a szüleik. A létszám a következő tanévben várhatóan tovább emelkedik, aminek köszönhetően négy első évfolyamos osztályt indítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában