Népszerű műsorok minőségi zenékkel

2023.06.13. 16:00

További 10+7 évre kapott frekvenciaengedélyt az Egerszeg Rádió

Hosszú hónapok egyeztetése után a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság június 12-től újabb 10+7 évre megújította a 95.1 megahertzen fogható Egerszeg Rádió frekvenciaengedélyét. A részletekről kedden számoltak be a Zalaegerszegi Televízió és Rádió Kft. stúdiójában.

Mozsár Eszter

További 10+7 év frekvenciaengedély. A stúdió előtt Miklós András, Balaicz Zoltán, Frauenhoffer Márta és Németh Miklós

Fotó: Mozsár Eszter

Zalaegerszegen 2015 óta működik a felmérések szerint kedvelt és hallgatott Egerszeg Rádió, az önkormányzat jól döntött, amikor támogatta az indulást. A televízió és a helyi rádió, valamint a médiumok közösségi oldala mellett időközben online hírportállal bővült a kínálat, fogalmazott Balaicz Zoltán polgármester. Az újabb évekre szóló engedély pedig nemcsak a hallgatóság és a reklámozók, hanem a vármegyeszékhely szempontjából is nagy eredmény, miközben lassan médiacentrumról lehet beszélni, mondta a városvezető.

A sajtótájékoztató után a reggeli Vekker című adás szünetében, balra Gáspár Zsolt és Kovács Virág műsorvezető
Fotó: Mozsár Eszter

Frauenhoffer Márta, az önkormányzati cég ügyvezetője elmondta, bár a televízió nagyobb múltra tekint vissza, a 24 órában üzemelő rádió a fő bevételi forrás. Továbbra is a megszokott játékokkal, élő műsorokkal, kitelepülésekkel készül a 12 rádiós kolléga, emellett új műsorok indulnak.

Az Egerszeg Rádión kívül hat másik országos kereskedelmi csatorna fogható Zalaegerszegen, folytatta Németh Miklós programigazgató, aki hét éve erősíti a csapatot. Az azonnali tájékoztatást a 12-14 órás élő műsor adja, mondta, s érdekesség, hogy mobilapplikációiknak köszönhetően a világ minden tájáról – Svájc, Görögország, USA, Olaszország - bekapcsolódnak az adásba a hallgatók. Miklós András stúdióvezető hozzátette: új pályázati támogatásból műszaki fejlesztéseket finanszíroznak, így tovább javul a minőség és bővül a vételkörzet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában