Helyi közélet

2023.06.23. 10:00

Tisztújítást tartott a zalaegerszegi KÉSZ – Illés Csaba az új elnök

Egyhangú döntéssel öt évre Illés Csabát, a Mindszenty-gimnázium pedagógusát választották a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Zalaegerszegi Szervezete elnökének a szerdán tartott tisztújító közgyűlésen, Dr. Bocsák Andrásné Dr. Gerencsér Erzsébetet pedig tiszteletbeli elnöknek. Az alelnöki tisztséget László Ferenc tölti be, titkárnak és küldöttnek Illés Csabánét, pénztárosnak Gerócsné Kocsi Évát választották.

Mozsár Eszter

A felvételen az első sorban Gerócsné Kocsis Éva, Illés Csaba, Illés Csabáné. A hátső sorban Bocsák Andrásné dr. Gerencsér Erzsébet, dr. Császár Zoltán levezető elnök, Szép Jánosné leköszönő pénztáros, László Ferenc. Forrás: KÉSZ Zalaegerszegi Szervezete

Illés Csaba lapunk érdeklődésére elmondta: az emberek igénye, hogy szeretetben és közösségben éljenek, így a szervezet szeretne visszatérni az alapgondolatukhoz, ami nem más, mint mások felkarolása, segítése, közös célok megvalósítása. Az új elnök beiktatási beszédében felvázolta elképzeléseit, melyek között kiemelten szerepel a helyi csoport megújítása, fiatalítása, valamint a társszervezetekkel, egyházakkal, közintézményekkel és önkormányzatokkal való még szorosabb kapcsolat és közéleti aktivitás, s nem utolsó sorban az online és offline közösségi terek, médiumok használata. Működésük során a hiteles keresztény lelkiséget hangsúlyozza, valamint az újraevangelizáció fontosságát, ami aktív imaéletet, tanúságtételt, példamutató hitéletet jelent a tagság részéről. Illés Csaba emellett ugyancsak lényegesnek tartja a világra való nyitottságot, amit előadásokkal, pályázatokkal, különféle rendezvényekkel és karitatív tevékenységgel, ifjúsági és családi eseményekkel képzel el.

- Azt szeretném, ha látnák az emberek, hogy jó ehhez a közösséghez tartozni, miközben igényes, a kor kihívásainak megfelelő programokat szervezünk – felelte a szervezet vezetője. - Fontosnak tartom továbbá, hogy megszólítsuk a fiatalokat, nem feledve és tisztelve az alapító- és régi tagok tudását, tapasztalatait, s kamatoztatva a középgeneráció aktivitását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában